donderdag 11 december 2008

Het is dan toch eindelijk gelukt!!!!!!!!!!

Afgelopen dinsdag hebben we weer contact gezocht met het NAV in Tønsberg en na een aantal doorverbindingen kreeg ik een aardige man aan de lijn. Ik vroeg hem of hij het formulier E121 van mij binnen had gekregen. Nee, dat was niet het geval. Intussen zwerven er nu tussen NAV Tvedestrand en NAV Tønsberg zo’n 6 kopietjes rond. Maar, hij had dus niets.
Vorige week had ik al gebeld naar het CvZ en daar gaven ze mij het advies om erachter te komen wat het faxnummer van het NAV was. Zij zouden dan alsnog een formulier doorfaxen.
Ik heb hen dus gebeld en jawel hoor, zij hebben het formulier gefaxt. Intussen zag ik het helemaal niet meer zitten, dus Nicole nam de telefoon van me over. Zij heeft weer gebeld naar het NAV en ja hoor, hij had het gekregen en schrik niet………………..ook al ingevuld. Jammer genoeg was de post al weg, maar hij beloofde het woensdag op te zullen sturen naar Nederland. “Dat is prima”, zei Nicole, “maar wij willen ook een kopie”. Dat zou hij doen.
Jullie begrijpen dat wij vandaag dus vol spanning uitkeken naar de post. Ja, er was reclame, wat brieven van de bank, enveloppen met kerstkaarten en jawel hoor ook een brief van het NAV. Het lang verwachte papier zat erin. Ingevuld en ondertekend en wel. Dat was een hele opluchting na 5 maanden.
Dinsdagmiddag hadden we ook contact gehad met het UDI (verblijfsvergunning). Begin oktober had ik hen, op hun verzoek, al een aantal documenten gestuurd. Ja, ze waren wel aangekomen (stond in de computer), maar de documenten konden ze niet vinden. Misschien toch nog even een kopie sturen. Dat heb ik gistermiddag dus gedaan. Heb nu ook een kopie gemaakt van de documenten, die ik van het NAV heb gekregen en die ook naar het UDI verstuurd.
Daarnet kreeg Nicole nog een telefoontje vanuit Tønsberg. Een mevrouw vertelde haar dat ik verzekerd ben en dat ze zo spoedig mogelijk een brief op zal sturen, waarmee ik naar het NAV in Tvedestrand moet gaan voor een pasje. Nicole en Hans krijgen voor hun gezin ook zo’n brief en krijgen dan ook een pasje.
Ja, het heeft eventjes geduurd. Is een hele zorg minder.

8 opmerkingen:

Nicole zei

ja, dat krijg je als je een boze dochter aan de lijn krijgt. Je weet het ik heb heel veel geduld, maar op een gegeven moment is het op. Maar goed, we zijn weer een stapje verder richting verblijfsvergunning van mormor Ans!!

Emmy zei

Nou, het heeft wat voeten in aarde, maar de aanhouder wint!:-)
Groetjes, Emmy

Adje-Leo zei

Ans, mooi dat het nu eindelijk voor elkaar is, moet toch een goed gevoel geven want dit wilde je toch. Je verblijf daar gelegaliseerd, neem er maar een portje op (in het kastje) dan doen wij dat ook.
groetjes Adje en Leo

Joke zei

Wat zal het fijn zijn als die papieren rompslomp ook helemaal in orde is. Succes ermee hoor.

Groetjes van Joke

hennie8 zei

Hoi Ans
Wat leuk zeg , je kunt weer rustig slapen , weer een zorg minder . Wat een rompslomp toch allemaal, he . Maar goed dat Nicole een beetje kwaad werd. Nu is het tenminste toch in orde.
Wens jullie allemaal nog een kei fijn weekend.
Liefs groetjes Hennie

Fam van Dijken zei

Gefeliciteerd! Fijn hoor dat dat in ieder geval nu voor elkaar is.
Tja het duurd hier nog wel eens even voordat je hebt wat je hebben wilt.

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Hoi Ans,

Wat fijn voor je dat het nu eindelijk rond is.

Groetjes,
Annelies

Heleen zei

Gefeliciteerd met deze stap! Eindelijk dan toch en nog wel dit jaar! Vast een kerstkadootje...

Groeten Edwin en Heleen