maandag 20 oktober 2008

Wat een geweldige verrassing

Het is hier ontzettend slecht weer vandaag. Veel regen en wind en je ziet de blaadjes neerdwarrelen. De herfst is hier dus echt begonnen. Door de regen en de wind voelt het ook nog eens koud aan, dus we konden wel iets leuks gebruiken om ons te verwarmen.

Zo tegen de klok van 11 uur kwam de postbode en ik liep naar beneden om te kijken of er iets in de brievenbus zat. Hoop iedere dag een beetje dat er eindelijk eens uitsluitsel komt over mijn verblijfsvergunning. Reclame, een uitnodiging om ergens aan mee te doen. Een prijs had ik al gewonnen stond er in die brief. Maar nee geen brief dat de verblijfsvergunning binnen is.
Maar toch had de postbode iets leuks meegebracht. Een pakje voor mij. De meisjes hadden al gezien dat ik naar de brievenbus liep en toen ik het pad naar boven weer opliep, stonden ze alle drie te dansen voor het raam. Ik zag Malin vragen voor wie het pakje was. Ik beduidde voor oma, maar met haar vingertje vroeg ze of ik naar boven wilde komen. Samen met mij wilden ze het pakje open maken. Nou vooruit dan maar. Ik naar boven.

Het pakje zat goed dichtgeplakt. Geen probleem. De stevige vingertjes van Malin kregen het open. Een schaar hadden we echt niet nodig.
En wat zat erin………………………….. een doosje waar gebraden haantjes in thuis hoorden. Maar die haantjes zaten er niet meer in.De meisjes werden onderhand ongeduldig van het wachten. En toen ik het doosje open had gemaakt, keken ze eerst een beetje raar. Er zaten pakjes in en wat moest oma daar nou mee. Ik vertelde ze dat we hier iets mee konden maken. Ja, maar wat dan………………….. vooruit oma vertel het ons. Toen ik zei dat het custardpoeder, vanillestokjes en cacaopoeder dachten ze eerst dat ik een grapje maakte. Ga je de poeder en de stokjes gebruiken om een kaart te maken of ga je er iets mee doen in het scrapboek. Nee, geen kaart en geen scrapboek. Maar wat dan oma…………………kom op, vertel het ons. Hier kan oma of mama heerlijke vanille- en chocoladevla mee maken.

Nou, er ging een gejuich op. Malin en Annika glunderden al helemaal en Caitlin zag je denken, waarom doen jullie nou zo gek. Die begreep er echt niets van. "Oma, wie heeft dit dan naar ons toegestuurd?"vroeg Malin. Ik vertelde ze dat een hele lieve vriendin van oma uit Nederland ons hiermee heeft verwend.
Ons diner voor vanavond wordt geweldig. We hebben van Noorse kennissen een stukje eland gekregen om eens te proeven en dat staat nu lekker in de pan te sudderen. En ons nagerecht …………………….3x raden! Vanillevla.

Lieve Hennie, ontzettend bedankt. Je hebt er mij en mijn (klein)kinderen een enorm plezier mee gedaan.

Oma Ans

6 opmerkingen:

Fam van Dijken zei

Wat leuk zeg dat ze alle ingrediënten heeft opgestuurd. Ik kan me voorstellen dat de kinderen het helemaal te gek vonden. Is het allemaal gelukt zonder klontjes?
En hoe smaakte de eland?

Groetjes nancy

Anoniem zei

Hallo daar allemaal.
Niet alleen bij jullie is de herfst begonnen. De regen dwarreld hier bijna als sneeuwvlokken naar beneden. De gemeente mannetjes kunnen de bladerval niet bijhouden met hun bladblazer en veegautootje.
De temperatuur is nog wel aangenaam en zeker met de zon erbij. Lekker herfstweer dus. Ik krijg ook zin om warme custard pap te maken mèt een lekker dik vel voor mij.Eland vlees ben ik erg benieuwd naar. Niet van die dikke die in jullie bos rondloopt. Daar maken ze maar kauwgom van. Leuk te horen en te zien dat jullie al aardig wegwijs zijn daar in het hoge noorden. Kennen ze bij jullie daar ook Sinterklaas? Of is het de kerstman met arreslee die cadeautjes komt brengen? Morgenavond zie ik de peuterjuffen van Rijsbergen en ik zal ze een beetje vertellen over hoe het jullie vergaat. Hier bij ons en met ons alles goed. Jos en ik zijn net terug uit Tunesie. Lekker 8 dagen luieren,niks doen alleen lezen en zonnen. Dus wij kunnen er weer tegen voor de komende winter!!! ahum! Nou ik wens jullie eetsmakelijk straks en voor iedereen de groetjes uit een zonnig Zundert.

jos en marga zei

bovenstaande reactie is niet anoniem hoor. Hij is van Jos en Marga uit Zundert.

hennie8 zei

Hoi allemaal
Ik vind het fijn dat jullie het leuk vonden , en dat het lekker was.
Wat weer een leuk verhaal zeg, deel 2. en de mooie foto`s, kun je zien , dat de kinderen zich ook thuis voelen . Kijk nu al weer uit naar het volgende
Fijne avond nog
Groetjes Hennie

Emmy zei

Mjam mjam, dat klink lekker, Ans. Ik zie dat de blog al van maandag is, dus die vla zal intussen wel op zijn.
Wat betreft jouw reactie op mijn laatste blog ("congres"): je hebt wel een punt met wat je zegt over de taal. Het leven hier is een stuk leuker (nog leuker...) als je je goed kunt uitdrukken en alles begrijpt (vooral de grappen). Is er misschien een leuke hobbyclub waar je in contact kunt komen met Noren? Wat mij ook erg heeft geholpen is heel veel lezen. Daar ben ik ook nog eens gek op, dus dat was niet echt een opgave. Door te lezen leer je veel woorden en uitdrukkingen kennen en je gaat ze ook makkelijker zelf gebruiken. De tv kan misschien ook helpen? Ik denk aan God morgen Norge op TV2 (komt vroeg, maar wordt om 10.30 herhaald). Dat is wel geschikt als je nog niet helemaal thuis bent in de taal.
Lykke til!
Vi snakkes
Hilsen
Emmy

Gertie zei

Hoi Ans en familie , wat heerlijk om dit verhaal te lezen over vanille pudding en chocolade vla , kan me voorstellen dat het echt smullen is . Aan de foto's te zien hebben jullie het echt helemaal naar jullie zin en dat is het allerbelangrijkste , groetjes van Gertie [ via hj ]