woensdag 29 oktober 2008

De eerste sneeuw

Gisteravond kwam onze buurman Rune met het bericht dat er vannacht 5-10 cm sneeuw zou vallen. O jeetje, dachten we, het gaat er dus nu echt van komen. Hans is nog allereerst begonnen om onder zijn auto de winterbanden te leggen en daarna moest ook de auto van Nicole eraan geloven. We waren dus voorbereid.

Maar toen ik vanmorgen wakker werd, zag ik nog niets wat op sneeuw leek. Er waren wel wolken en het was somber weer, maar het was droog. Nicole was al blij, want ze wilde vroeg boodschappen gaan doen. Ik ben dus om half 9 naar boven gegaan om op de meiden te passen en net toen Nicole terug was (zo rond de klok van half 11) gebeurde er dit.


Het wordt ook kouder.Nicole heeft hout gehaald voor de kachel en ik heb de "varme pumpe" aangedaan. Ja, de herfst is hier voorbij en Koning Winter heeft zijn entree gemaakt. De meiden vinden het geweldig en verheugen zich nu al op het spelen in de sneeuw. Sleetje rijden en een sneeuwman maken zijn favoriet.

Morgen moeten we naar Kristiansand. We hopen dat de sneeuw dan een beetje weg zal zijn, maar het blijft de hele dag doorgaan. Het wordt dus vast een verrassende tocht.

Toen ze dan eindelijk het boterhammetje op hadden, zijn we met pakken aan lekker naar buiten gegaan. Malin en Annika hadden het geweldig naar de zin en zijn gelijk begonnen met het maken van een mooie sneeuwpop. En de sneeuw plakt hier goed, dus die extra bewoner stond binnen een mum van tijd in de tuin.Onze kleine Caitlin vond dat witte, koude goedje maar een beetje vreemd. Ze wilde al snel weer naar binnen en vanuit de heerlijk warme kamer lekker vanachter het raam (geraniums hebben we hier niet!) naar de zussen kijken.En zie hier het resultaat!9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,

Tjee dat is wel vroeg, nu al sneeuw.
Inderdaad wel leuk voor de meiden, maar voor de rest....

Groetjes,
Annelies

Anoniem zei

Kun je die volvo V70 niet binnen zetten , want voor dat geld kun je hem toch wel redelijk afleveren, zoals afgesproken. Heel erg bedankt voor de attentie dat was heel erg leuk, dat maakt mijn verjaardag toch een stuk leuker. De groetjes van ons allemaal en tot spoedig weerziens. Adje en Leo

Ton zei

ja, je had dus ook naar Spanje kunnen emigreren, daar sneeuwt het ook!

Fam van Dijken zei

Geniet lekker van de sneeuw en rij voorzichtig! Hebben de meiden nu nog regenpakken aan of zie ik dat niet goed?
Hier ligt de sneeuw ook nog steeds. Al begint het wel een beetje weg te gaan nu.....

Groetjes Nancy

marga en jos zei

Nicole, GEFELICITEERD met je 1ste prijs. Leuk hoor! Dus als je prijs op de deurmat valt kun je gelijk aan je kerstkaarten beginnen. We wachten af hoe hij eruit zal zien.
En sneeuw!!! Wat leuk voor de meiden. Voor jullie iets minder en zeker als je de weg op moet zoals Hans naar zijn werk en jullie steeds voor boodschappen. Het zal zeker de laatste sneeuw nog niet zijn daar, dus wen er maar aan!!! Stuur ook een beetje sneeuw deze kant op met de kerst, vinden wij ook wel leuk!

fam van Dijken zei

Hoi Ans,

De mensen die op de verjaardag waren zijn Nederlanders en belgen. Een gezin woont 1 uur bij ons vandaan de anderen een kwartier tot half uur.
Wij hebben de boerenkool dus via via. Het was best prijzig maar goed dat had Johannes er best voor over. Het is via de post gestuurd vanuit Borten waar een ecologische boerderij zit.
Even spieken ik heb namelijk een kaartje van hen. Dus als je interesse hebt moet je ze even benaderen.
Het heet Fogdegården Borten.
Merete Støvring, Borten, 7234 Ler tlf. 99003905. mestovr@hotmail.com
Ze hebben daar åpen gård med aktiviteter: Mange dyr, arti for barn.
Ridning, overnatting, selskapsservering, julegård, skreddersydde oplegg.
Gårdsprodukter:
Torsgslag (melhus man-lør 10-18, Lundama søn 12-19)
Gårdsbuttik (8-22 alle dager, grønnsaker,egg,honning,lefse,lammekjøtt,spekepølse,håndlaget såpe, strikkevarer, syltetøy)
Utegris (bestill juleslakt nå)

Het is bij Trondheim in de buurt. Geen idee waar jullie precies zitten maar misschien leuk om ook eens heen te gaan met de kids.
In ieder geval heb je nu alle info wat er op het kaartje staat.

Groetjes en veel succes.

Nancy

Anoniem zei

Hallo Ans,
Rob ontvangt graag een berichtje van je op rob.versteeg1949@live.nl
Hij kijkt elke woensdag of er iets is binnengekomen,
met groet Rob (en Nellie)

Anoniem zei

Wij, Wim en Leo hebben zojuist na een flesje wijn dit bericht gelezen en wij vinden het fantastisch dat je die prijs gewonnen hebt, onze felicitaties de groetjes aan hans en de kids en als alles meezit tot donderdag.
groetjes Wim en Leo, en de dames natuurlijk.

nini zei

hallo, daar in het noorden. ik wilde jullie even laten weten, dat ik nr.7800 ben, terwijl ik dus in het internetcafe zit. is het nog wit bij jullie???? ik ga weer naar mijn cursisten, want ze hebben weer een vraagje. groetjes nini