zaterdag 10 mei 2008

Ja hoor, mijn huis is verkocht

De spanning is eraf.............. ik slaap weer wat beter (ondanks dat het warm is 's nachts), want mijn huis is verkocht. De voorlopige koopovereenkomst is door beide partijen ondertekend dus ...................... een hele zorg minder. De verhuisauto komt donderdag 3 juli alles ophalen en maandag 7 juli ga ik samen met Nicole (Hans is dan net onderweg naar huis) naar de notaris om alles te bezegelen. Het is een jong koppeltje (hij is 29, zij is 22 en ze hebben een zoontje van 1 jaar). Ze zijn erg blij dat ze mijn huis konden kopen. Zij is geboren in Wernhout en woonde nu in Roosendaal. Maar had heimwee en wilde heel erg graag terug. En ze treft het, want naast mij woont nu haar vroegere buurvrouw. Eigenlijk wilden ze er gelijk in, maar ik moet toch ook even tijd hebben om alles in te pakken.
Samen met Malin vertrek ik 22 juli. Moet dus nog wel 3 weken "onderdak "hebben. Maar ik hoop nu maar dat Nicole me een slaapplaats aanbiedt.

Verhuizing

Gisteren heeft mijn aangetrouwde neef (hij gaat ons verhuizen) flink wat verhuisdozen en speciale boekendozen gebracht. Ben vanmiddag dus alvast gestart om de boeken en de fotoalbums in te pakken. Staan keurig netjes in het gelid op de kamer. De boekenkastjes zijn dus al leeg en ook de plank van de ingebouwde kast. Nu hangen er alleen nog wat kleren (kunnen ook al in een doos, want het zijn winterkleren) en dan is één slaapkamer al helemaal klaar.
Ook de kasten in de andere kamers kunnen snel ingepakt zijn, want die heb ik al erg opgeruimd. Spullen die niet mee kunnen en nog goed zijn, gaan naar het Schuttersgilde St. Jan in Wernhout. Op 20 juli organiseren zij een grote braderie en ze zijn heel erg blij met alles. Dus dat is mooi geregeld of niet dan....................

Inpakken en ...................... wegwezen

Morgenochtend ga ik de cherried teddies inpakken. Dat vereist wel heel veel zorg want deze beertjes zijn heel teer. En het zou toch jammer zijn, als ze onderweg "sneuvelen". We zijn dan wel verzekerd, maar er zijn een paar hele bijzondere exemplaren bij.

Nieuw meubilair

Aanstaande dinsdag komen ze mijn nieuwe bed brengen en ook een paar nieuwe fauteuiltjes. De 2 banken, die ik nu heb, zijn totaal versleten. Dus weg ermee. Ben wel benieuwd hoe alles straks zal staan in mijn nieuwe appartement. Maar ik zal er foto's van maken en die hier op de blog plaatsen. Kunnen jullie al het moois bewonderen.

Huis van Hans en Nicole

Nu gaan we ervoor zorgen dat hun huis ook aan de man gebracht wordt. Hans is al flink aan het opruimen. Heeft nog een heel veel hout liggen om de kachel te stoken, maar dat blijft hier. Hadden we in Noorwegen best kunnen gebruiken. Maar er zijn al liefhebbers, die zich hebben gemeld. Dus ook dat ruimt lekker op. En zo gaat het stilletjes vooruit.

Ga nu eerst voor mezelf een glaasje fris inschenken. Laten we hopen dat ons volgende bericht een mooi bericht is van Hans en Nicole. Duimen jullie mee?

Oma Ans

8 opmerkingen:

Nicole zei

Kijk, dat zijn pas stappen maken. En daar ben ik nou jaloers op. Èn je huis verkocht èn al kamers klaar om te verhuizen! Ik zie af en toe door de bomen het bos niet meer. Maar goed, als Hans straks naar Noorwegen is en de meiden weer naar school, gaan we er hier ook hard aan trekken om de boel verhuisklaar te maken. Daar kijk ik naar uit.

oma Ans zei

Meissie, dat gaan we zeker doen hoor. Ik heb dan al aardig wat "ervaring" opgedaan en kan je vast goed helpen. Ik ben dan "jouw" helpende handje...............
Mam

hennie8 zei

Hoi Ans
Je hebt het er maar druk mee , vergeet je niet op de doos te zetten wat er in zit . Anders ben je straks lang bezig met zoeken
Hoop voor jullie dat Hans en Nicole het huis ook snel kunnen verkopen
Wens jullie veel plezier met pakken
Liefs groetjes Hennie

Emmy zei

Dat is opeens snel gegaan! Als er 1 huis over de dam is, volgt nummer 2 hopelijk snel!
Groetjes, Emmy

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis !! Alweer een hele zorg minder, veel succes met inpakken. Wij hebben ook elke dag een paar doosjes gedaan...en voor je het weet is alles ingepakt. Groeten uit Noorwegen ! Gina Olthuis

Anoniem zei

Ans, dat is natuurlijk een hele geruststelling en we wachten nou maar tot het bij Hans en Nicole ook gaat lukken. Uiteindelijk gaat dat wel natuurlijk maar het is misschien een kwestie van "lange adem".
Groetjes Adje en Leo

Anoniem zei

Goed zeg dat je huis al verkocht is.
Succes met het pakken van je spulletjes.

Groetjes,
Annelies

Peter, Hélène, Esmee en Daan zei

Hoi "oude buurtjes",

Hoe bevalt het jullie in Noorwegen?
Wij zijn zo benieuwd naar jullie.
Ik sprak vanochtend jullie schoonzus Esther en volgens haar redden jullie het wel. Heel fijn om te horen. Ik besef nu pas dat jullie al bijna een jaar weg zijn. Jee, de tijd vliegt! Al weer een jaar voorbij.

Het gaat jullie goed.

Ik hoop snel wat van jullie te horen.

Jullie oude buurtjes: Peter, Hélène, Esmee en Daan