zondag 30 maart 2008

Werken, werken, en nog eens werken

Er is weer nieuws aan het front. Hans heeft een baan! Hij kan beginnen in Akland bij AMEK (http://www.amek.no/ voor de liefhebber).Misschien al per 1 juni of anders toch per 1 augustus (in de maand juli is het bedrijf gesloten ivm vakantie, vandaar). Hij wordt een mechanical engineer op productie/project-basis. Zo kan hij eerst de producten van AMEK goed leren kennen. Na 6 maanden krijgt hij, als alles goed gaat, een vast contract aangeboden. En daar gaan we natuurlijk voor.


Ook hebben we een huis gevonden in Tvedestrand, met 5 slaapkamers en een appartement voor oma Ans. John en Emmy uit Risør zijn voor ons al op onderzoek uitgegaan en hebben het huis door een niet-roze bril al getoetst. Zij hebben er ervaring in, want Emmy vertelde dat ze 15 woningen hebben bezichtigd, vooraleer zij het huis tegenkwamen waar ze nu in wonen. Nu het huis door onze eigen (lichtroze) bril bekijken en misschien wordt dit dan wel ons nieuwe stekkie.


Om het contract te tekenen en het huis te bezichtigen gaan we binnenkort weer naar Noorwegen. Wellicht de 7e of 14e april. Als het goed is komen we terug met het getekende contract op zak en een voorlopige koopakte voor het rode huis.
Maar eerst moeten we nog hard aan de slag. A.s. zaterdag hebben we namelijk ons open huis. We zijn alweer aan de poetselaarij en gaandeweg wat dingetjes aan het inpakken. Hopelijk wordt het een drukbezochte dag, waar een koper uit tevoorschijn komt.
Duimen maar...

9 opmerkingen:

Maartje zei

Hoi Nicole en fam,

Mijn naam is Maartje(27). Ik woon sinds 2,5 jaar in Tvedestrand met mijn vriend Atle(31), die hier al 8,5 jaar woont. We hebben een zoontje van 5 maanden. We komen oorspronkelijk uit Dalfsen, Overijsel.
Ik zag je berichtje op norsk.nl en meteen verder gekeken op jullie website. Het huis wat jullie op het oog hebben zag er erg bekend uit. Even uit het raam gekeken en ja hoor het ligt links onder ons.
Leuk we krijgen misschien nederlandse buren!
Als jullie vragen hebben over Tvedestrand, de buurt of andere dingen kan je me mailen naar maartjederuiter@hotmail.com

Anoniem zei

Hei Nicole, Hans en Ans, wat goed zeg! Heel veel geluk en gefeliciteerd met de baan. Dat alles maar heel erg mee mag zitten en jullie een glanzend nieuw begin in Tvedestrand maken. Lykke til og vi snakkes visst!
Hilsen Nathalie

Anoniem zei

Na de Paasdagen gaat het even in een stroomversnelling. Een baan en laten we hopen ook een huis. Deze week ga ik, net zoals jij Nicole, ook hard poetsen in mijn huisje. Ga zaterdag bezoekers lokken met lekkere appeltaart en dan maar hopen dat ze mijn huisje willen kopen.
Ook leuk de reacties van Maartje en Nathalie. Na de Open Dag ga ik weer een weekje oppassen op Malin en Annika. Kan ik al een beetje wennen als ze alle dagen in de buurt zijn (net of ik ze nu niet alle dagen zie..............).
oma Ans

Anoniem zei

Hoi Nicole en Hans

Wauw, wat veel goed nieuws op een korte tijd. Proficiat met de nieuwe job. Ben jullie al een tijdje aan het volgen en dacht ik zal ook eens een berichtje achterlaten.
Spannend allemaal hoe het verder zal gaan lopen, veel succes verder!

groetjes van Anita Peeters en de rest van de familie natuurlijk.

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hallo Nicole, Hans en Ans, wat leuk om jullie blog weer te lezen!! Vooral heel erg veel goed nieuws, dan kan alles in een keer heel erg snel gaan he !! Het huis ziet er in iedergeval prachtig uit, heel veel succes met alle beslissingen de komende tijd en met de verkoop van jullie huizen. We blijven jullie blog volgen. Groeten uit Brevik, Noorwegen. Gina Olthuis

hennie8 zei

Hoi Nicole, Hans en Ans
Nu gaat het toch echt spannend worden , wat leuk voor jullie dat Hans een baan heeft gevonden . en hopelijk is het huis ook dat, wat jullie zochten. Ik hoop nu maar voor jullie dat jullie veel kijkers krijgen op jullie open dag , en dat er ook kopers bij zijn Als Ans een appeltaart bakt , moet het wel lukken
Heel veel succes gewenst , allemaal
Groetjes Hennie

Anoniem zei

Hallo luitjes,

Wat een goed nieuws!!
Hans,proficiat met de nieuwe job!!
Nu nog de huizen verkopen,inpakken en ....
Toch vreemd hoor,we hebben niet veel contact maar als jullie nu echt weg gaan is het toch zo maar raar.
Is het huis van Ans niet meer van Ans,de straat in Rijsbergen niet meer de straat waar Nicole en Hans wonen...
Heel veel succes met de open huizen.

Groetjes,
Annelies,Jeroen en Sean.

Annie zei

Hallo Fam.
Ik kom jullie een hele fijne tijd wensen, met julie overwinnig. Met Hans zijn baan, Ik hoop dat jullie goed kunnen wennen. Ik kan me best voorstellen dat jullie een zwak hebben voor Noorwegen. Wij hebben dat voor Oostenrijk. Ans ik hoop dat je snel je huis kan verkopen, want de opendag was niet zo,n suc6 las ik. Maar je had wel een gezellige dag met je vriendin. laat wel weer wat van me horen . Groetjes Annie (joan58) nu Jo-An58

Anoniem zei

Hallo Nicole,Ans en familie
Gefeliciteerd met alle goede berichten van de laatste tijd. Het huis ziet er schitterend uit, hoe is je uitzicht vanuit het huis?
Wens jullie veel geluk in Noorwegen maar we zullen jullie missen bij het scrappen
Groetjes, Marianne Mampaeij