zondag 16 maart 2008

Één baan, twee banen.....drie banen??

Waar we op hoopten, is waarheid geworden. Als je 5 jobintervjus voert (is overigens noors voor sollicitatiegesprek), hoop je dat je toch wat hoort, al is het er maar van ééntje.
We hebben al 4 reacties gehad! Twee uit de omgeving Kvinesdal, ééntje uit Brevik en last but not least een reactie van Amek AS. Bovendien heeft Hans al daadwerkelijk een baan aangeboden gekregen, met salarisoffer en al. Wat is het dan jammer dat juist dat bedrijf in Flekkefjord (bij Kvinesdal) ligt. En daar willen we nou net niet gaan wonen. Maar goed, het streelt je ego natuurlijk wel én, niet geheel onbelangrijk, je weet dat je ook vanuit Nederland een baan kunt krijgen in Noorwegen. Want daar hadden we een hard hoofd in, in den beginne... Hans is namelijk al vanaf november vorig jaar aan het solliciteren. Met dit reisje zijn we er wel achter gekomen, dat je het beste naar de werkgever toe kan gaan, knocking on the door and saying: "hello I'm Hans and I'm looking for a job".

Uit deze 4 reacties zijn we nu serieus ingegaan op die van Amek AS. Dat bedrijf ligt in Akland, een 20 minuten rijden van Risør. Ook bij dit bedrijf zijn we gewoon naar binnen gestapt. Onze contactpersoon, Kari van Jobzone, is nu voor ons aan het onderhandelen over een mogelijke positie binnen Amek. Amek haalt haar mensen namelijk binnen via Jobzone. En het ziet er goed uit. We hopen aankomende week iets te horen.

Nog een verrassende wending: op 11 maart kregen we, out of the blue, een e-mail van ene Erik van TeamTec in Tvedestrand. Hij was "gestruikeld over Hans zijn CV, op het bureau van een collega". Er zijn wat e-mails over en weer gegaan. Over het bedrijf, over Hans en zijn kunnen. We hopen nu op een kennismakingsgesprek. Erik verblijft komende tijd in Nederland op familiebezoek, dus wellicht kunnen we alvast kennismaken.

Ons oriëntatieweekje heeft dus al wel zijn vruchten afgeworpen. Nu nog even duimen op een goede afloop met een contract voor een baan op zak!

5 opmerkingen:

oma Ans zei

Ja, welke baan wordt het nu Hans. Kiezen is altijd moeilijk. Maar wel fijn dat er mogelijkheden zijn toch. Na de baan gaan we kiezen uit een huis. Spannend allemaal hé?

Ans

Gerlinda & Okke zei

hsllo,

Wat goed al die aanbiedingen. Wij kwamen er ook achter om er gewoon heen te gaan ipv achter je buro in Nederland te solliciteren.
Zelf er op afstappen werkt in Noorwegen wel het beste hebben wij gemerkt.
Ben benieuwd wat jullie gaan kiezen.
Succes met opruimen. Ik weet uit ervaring dat het een enorme klus is.

Groetjes Gerlinda
www.halvorset.blogspot.com

Anoniem zei

Het is wel handig als naslagwerk, zo'n weblog. Dan weet je de plaatsnamen weer en zo. Zet er nog even de telefoonnummers van de bedrijven bij. Dan heb ik alvast het nummer. Over het opruimen; Ja Gerlinda, dat was al best een klus! Je weet niet half hoe goed je de spijker daar op zijn kop slaat. Maar de hut is aan de kant. Nog wat kleine dingetjes. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij om het even is welke plaats het gaat worden. Of ik nou 1600 of 1700 kilometer moet karren voor een bakkie koffie. Maar Risor oogt wel aardig. Nou verder niks te liegen. Groeten, Erik

hennie8 zei

Hoi Allemaal
Wat leuk zeg , dat je kunt kiezen , haal er maar de leukste tussen uit , zou ik zeggen ,ha,ha En 20 min. rijden , is toch nog te doen .Er begint nu echt schot in te komen , nog even en jullie wonen in Noorwegen .
Ik wens jullie veel succes met het kiezen van de juiste baan
Wordt wel spannend
Groetjes Hennie8

www.noorsavontuur.punt.nl zei

Spannend hoor. Voor welke datum moet je een besluit genomen hebben?
Ik hoop dat het een beetje gaat zoals gepland.
Je kunt iig zo ergens een baan krijgen. Kiezen is heel moeilijk. Dus kijk ook goed wat de voorzieningen van het dorp of hoe ver de dichtbijzijnste stad is.

Veel succes. Nog 4 nachten en dan vertrekken we.

Groetjes Fam. van Dijken