vrijdag 29 augustus 2008

"Dode straatjes"??

Wat kunnen uitspraken van kinderen toch leuk zijn. Laat ik bij het begin beginnen.

Onze meiskes zijn, zoals het goede Nederlandsen betreft, verknocht aan hun fietsjes. Het is hier wel zaak, dat er een helm opgaat, want "als je valt kun je met je hóófd op de rotsen terecht komen, hoor", aldus Malin. We hebben dus voor Malin en Annika een fietshelmpje gekocht. En de blauwe van Annika is "erg cool" met van die oranje vlammen! Uiteraard is die van Malin roze met zilveren bloemen. En dan op de fiets. Wat niet meevalt, want de ene keer moet je trappen als een gek, en de andere keer moet je als de wiedeweerga je remmen zien te vinden! Voor Malin is het al gauw gesneden koek, maar onze Annika moet wel erg wennen aan de stijgende en dalende lijnen hier in de wijk.

Wel is het zo dat je hier goed oefenen kan. Op de "grote weg", onze Skogfaret, komen allemaal kleinere weggetjes uit. Er liggen overal drempels (ook al zo'n obstakel voor een kleine fietser), dus er wordt niet hard gereden. Het is dan ook een 30 km-zone, een verzoek waar iedereen zich netjes aan houdt. En als je dan, als 2 volwassenen, het over de doodlopende straatjes hebt in een andere wijk, zegt Malin opeens: "maar mama, in onze wijk hebben wij toch ook allemaal dode straatjes? Daar kunnen wij lekker fietsen!"

7 opmerkingen:

oma Ans zei

Heerlijk toch............. dat is nou wat je noemt, genieten van de kinderen.
Oma Ans

Anoniem zei

Hoi iedereen,

Het is leuk en het blijft leuk om jullie belevenissen te volgen in Noorwegen.
Ik probeer toch iedere week even te kijken of er nieuwe ontwikkelingen zijn en als ik dan iets vind om te lezen dan gaat dat altijd met een lach om mijn mond.

Het lijkt aan deze zijde alsof jullie je plaatsje daar perfect hebben gevonden.

Wij gaan volgende week weer beginnen met het scrappen dus er zal zeker wel over jullie worden gesproken.

Ik blijf de ontwikkelingen gewoon volgen en zal nieuwe ontwikkelingen aan deze zijde ook zoeveel mogelijk proberen door te geven.

Groetjes,
Sandra - Jack - Martijn - Robin

hennie8 zei

Hoi Allemaal
Zo wij zijn weer thuis van een heerlijke fietsweek.
Ik lees dat jullie het al aardig naar jullie zin hebben daar, en dat de kinderen zich ook al zo goed thuis voelen Leuk toch.En ook al een hobbywinkel gevonden , wat zullen er nieuwe kaarten gemaakt kunnen worden.
Wacht af wat ze daar allemaal hebben.En hoe jullie nieuwe kaarten er uit zien .
Groetjes Hennie

Caroline zei

Hallo Nicole en Ans (en man en kinderen), wat een leuke verhalen en schitterende foto's !!! Wat een meiden zijn het el en wat staat het leuk de helmpjes. Nog gefeliciteerd met de vondst van die mega hobbywinkel, ik ben helemaal niet jaloers hoor :-)))
Groeten Caroline38 (HJ)

fam van dijken zei

Ja een helm is hier wel noodzakelijk.
Wat leuk zeg die opmerkingen. Je zou het ook ergens anders op moeten schrijven!
Hoe bevalt het allemaal tot nu toe?

Groetjes Nancy

Karin zei

Oehhhh wat spannend om zo te fietsen!!! Vooral als je het op z'n Hollands gewend bent! Heerlijk om te zien dat jullie er van genieten!

Dikke kus; Kaatje
p.s. bedankt voor Sarah's kaartje! Helemaal mooi vond ze hem!
xxx aan de meiden en een knuf voor onze Hans

Anoniem zei

Hoi allemaal

Fijn dat het allemaal goed gaat met jullie!!!!!We hadden ook niet anders verwacht.Wat een prachtige fotos allemaal joh.En leuk dat jullie een welkomsfeestje hebben gegeven,leren jullie wat buurtbewoners kennen en omgekeerd natuurlijk.Ben benieuwt hoe het verder met jullie gaat dus ik ga op het gemak weer wat bijlezen want we zijn nog niet zo lang terug van vakantie.Nou de groetjes en tot mail ze!!!!

Groetjes van de familie Dictus uit Achtmaal