dinsdag 26 augustus 2008

Burenbezoek

Afgelopen zaterdagnamiddag hebben we een housewarmingparty gegeven voor de buurtjes die ons zo goed geholpen hebben met de verhuizing en de warme woorden van welkom die we van andere buren nog hebben mogen ontvangen. Helaas konden een aantal mensen niet komen, maar desalniettemin was het een gezellig samenzijn. Het partijtje begon om 17.00 uur en bijna iedereen stond dan ook om 17.00 uur op ons terras (of zoals de meiden het zo leuk noemen, "ons matras"!). We hebben nog cadeautjes gekregen, de meiden kregen een "gulvpuslespill", je weet wel, van die grote foampuzzelstukken voor op de grond en wij hebben een mooie Anturium (dat is een plant voor de leken onder ons) gekregen en een Noors kookboek.Hans had een tulband gebakken en we hadden ook nog wat Noorse lekkernijen gekocht. Omdat we op het laatste moment wat annuleringen hadden, dachten we dat we teveel voor bij de koffie hadden. Echter, niets is minder waar. De Noren zijn gewend, dat je een bordje krijgt en zolang het op tafel staat, mag je pakken zoveel en wat je maar wilt. Gelukkig hielden we dus niet zoveel over. Maar ik moet wel zeggen, het was wel even wennen, om iedereen maar te zien pakken. En dat terwijl toch iedereen net gegeten had...Zoals ik al zei, was het een gezellig onderonsje (met 8 volwassenen en 4 kinderen). Er werd lekker gespeeld door de meisjes (onze 3 en het overbuurmeisje) en de "grote mensen" konden gezellig kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Het Noors was heel goed te volgen. Onze buurtjes doen dan ook hun best om duidelijk en langzaam te praten, zodat we het gesprek kunnen "meemaken" en zelf deelnemen aan het gesprek. Dit is uiteraard heel leerzaam. Voor de taal én je komt allerlei dingen te weten, goed voor het dagelijks leven in Tvedestrand en Noorwegen. We hadden het gepland van 17.00 uur tot 20.00 uur. De meeste gingen tegen 21.00 uur naar huis, het was dus een geslaagde housewarmingparty geweest!

4 opmerkingen:

oma Ans zei

Wanneer ga je iets lekkers maken uit het nieuwe Noorse kookboek. Want dan kom ik een hapje eten hoor.
Mam

Emmy zei

Hihi, ja grappig he, hoe ze tekeer gaan met koek en gebak. Heel herkenbaar.

Groetjes,
Emmy

fam van dijken zei

Wat een leuk idee zeg zo'n housewarmingparty. Het is zeker geslaagt zo te lezen.
Ik heb het zelf nog niet zo meegemaakt dat je mocht pakken wat je wilt. Wie weet in de toekomst. Maar het lijkt me nu bepaalt niet goed voor de lijn. Waarschijnlijk hadden ze thuis niet zo veel gegeten. Als je ze rond die tijd uitnodigt houden ze daar rekening mee (met al dat eten bedoel ik). Tenminste dat heb ik gehoord.

Groetjes nancy

Anoniem zei

Hoi Nicole, Bedankt voor het berichtje.Fijn dat bij jullie de winter eraan komt.Nou bij ons is het nog volop zonneschijn.Dat komt goed uit voor mijn verjaardagsfeestje.Lekker buiten met 21 graden.Eigelijk niet normaal he voor deze tijd van het jaar.Na 13 oktober mag het lekker wat kouder worden net als bij jullie.Je man was ook weer hard aan het werk thuis hoorde ik.Nouja dan blijft hij lekker bezig(stilzitten lukt toch niet)>Gaat het goed op zijn werk.Vindt hij het werkleuk en afwisselend.En hoe is het met jouw en je moeder wat betreft de hobby,scrappen.Hebben jullie al een clubje of ga je er zelf een opzetten.Vindt ik ook wel wat voor jou.En even nog iets heel anders BEDANKT VOOR DE KAART!!!!Hardstikke leuk joh.Hij was vandaag binnen gekomen.Deze zal ik ook wer goed bewaren hoor.En ik wilde ook even zeggen dat ik jullie mis en ik was heel blij dat je me mailde.Tot heel gauw met de mail.Groetjes en dikke kus aan de kinderen en groeten aan je man en moeder.
Doei meid tot gauw he!!!!Miranda