maandag 2 juni 2008

Vanuit Tvedestrand,

ons eerste blogbericht! Even een kleine update. Het gaat geweldig goed allemaal, het weer is prachtig met 24 graden, de mensen zijn vriendelijk en we hebben het echt getroffen met ons huisje. Voor de komende 5 weken wonen we in de leilighet (het appartement). Althans Hans voor 5 weken en ik deze week. En het is al echt ons thuis.

Toen we zaterdagavond rond 22.00 uur aankwamen, kregen we een warm welkom van Torleif en Catrine (de verkopers), hoewel ze er zelf niet waren. Ze hadden de leilighet helemaal schoongemaakt, een aantal meubelen weggezet (2zits-bank, salontafeltje, tvkastje, eetkamerset, 2 matrassen opgedekt en wel, kledingkastje), de koelvriescombinatie was aangesloten, een paar leuke bloeiende planten in de huiskamer en een kaartje op tafel. Nou, dan voel je je toch welkom, nietwaar?!

Na een goede nachtrust hebben we op zondag, Hans zijn laatste vakantiedag, eigenlijk niet zoveel gedaan. Hans heeft lekker zitten knutselen aan zijn autootjes, ja bijna alles is al mee naar hier. En ik heb een beetje gerommeld in huis. We zijn nog een eindje wezen lopen en hebben alvast een klein stukje van onze nieuwe wijk gezien. 's Avonds op visite bij Torleif en Catrine om nog wat zaken door te nemen. En daarna ons bedje opgezocht. We moeten er tenslotte vroeg uit morgen.

Vandaag was Hans zijn eerste werkdag bij Amek. Het is werkelijk een kippe-eindje in vergelijking hij gewend is te rijden in Nederland. Nadat ik Hans heb afgezet en een kopje thee heb gedronken met zijn nieuwe chef, ben ik teruggereden naar huis. Dat was wel een beetje rare gewaarwording, zo "alleen" naar huis te moeten. Maar goed, ik had een heleboel te doen. Ik ben naar de bank geweest, naar de makelaar, de Euronics voor wat witgoed te bekijken en een mobiele telefoon met Noors nummer, de Europris (een soort van Craenenbroek), en de Rema 1000 (de supermarkt). Tussen de middag nog richting de Bakeri voor een broodje en wie kom ik daar tegen? Onze "bovenbuurvrouw en -jongetje". Zij herkende me van de foto op het blog en ze wist het zeker toen ze het plastic tasje van de DA-drogist zag: dat moet Nicole zijn. We hebben een halfuurtje zitten kletsen en het was erg gezellig. Maartje en Magne, we komen zeker nog een keertje langs straks met onze meiskes! Tegen 15.30 uur ben ik weer richting Akland gereden en heb Hans opgehaald. Samen zijn we naar de Euronics teruggegaan en we hebben de witgoedspullen besteld. Ze komen ze morgen thuisbrengen!! Quelle service! Na het eten hebben we even geskyped met onze 2 oudsten en oma Ans. Daarna nog een wandelingetje door de wijk. En na een gezellig avondje gaan we zo weer slapen. Morgen is het weer vroeg dag in Tvedestrand.

3 opmerkingen:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hi Nicole, bedankt voor je berichtje ! Wat leuk dat je een weekje mee bent gegaan, toch wel leuk om zo toch een beetje samen met je man te starten hier in Norge, hoewel je straks natuurlijk weer terug gaat. Raar gevoel he zo´n eerst keer echt in Noorwegen, ik heb nog lang een soort vakantiegevoel gehad...zo langzamerhand begint het toch door te dringen dat we hier ook echt wonen....geen erge gedachte hoor !! Succes deze week met alle dingen die je moet regelen. En natuurlijk niet vergeten te genieten van het mooie weer. Groeten uit Brevik

Anoniem zei

Hoi Hans en Nicole,

Tijdens ons naai-avondje even gekeken of er al een nieuw berichtje op staat. En jawel hoor! Wat leuk om te lezen dat de eerste dagen al zo goed zijn gegaan. Geniet komende week nog samen.

groeten van Jolanda en Anita vdK
(helaas maar met tweeen)

Fam. van dijken zei

Hoi hans en Nicole,

Fijn dat jullie goed aangekomen en goed ontvangen zijn.
Dat is zeker een warm welkom en dat doet je altijd goed. Je moet toch altijd maar weer afwachten waar je terecht komt.
Dat je zaterdag graag terug wilt om de kids te zien dat geloof ik graag. Op dit moment ligt jullie gezin wel even uitelkaar.
Wel fijn dat je al in het huis zit waar jullie gaan wonen. Begrijp ik nou dat de bovenbuurvrouw ook een Nederlandse is? Dan heb je toch iemand om op terugtevallen misschiein mocht het nodig zijn.
Heerlijk dat jullie de Rema 1000 in het dorp hebben. Wij hebben alleen de Coop en die is schrikbarend duur. Voor de europris,de lidl,Bunpriss en de Rema 1000 moeten wij algauw een dik uur rijden.

Nou heel veel succes met het settelen en natuurlijk met alle dingen die nog gedaan moeten worden.

Groetjes Johannes, Nancy, Denice en Thirza van Dijken