maandag 14 april 2008

Wat kan je in Norge toch veel bereiken in een week !

Na een aanbod van AMEK, mijn nieuwe werkgever, moesten we natuurlijk even terug om de details van mijn nieuwe baan door te spreken. Na een wederom hartelijke ontvangst, met thee, koffie, en sjokoladekake, werd ik voorgesteld aan de nieuwe collega’s. Allemaal vriendelijke mensen met een technische inslag en een paar met jonge kinderen, wat natuurlijk meteen een band schept, welke taal je ook spreekt. Na een korte introductie over wat lopende en toekomstige projecten werd in een ontspannen sfeer meteen maar het arbeidscontract getekend. Een prachtig begin van wat een drukke maar goede week zou worden.

Tevens was dit bezoek een mooie gelegenheid om “det røde huset” eens van dichtbij te bekijken. Door mijn broer al omgedoopt tot “il casa rosa”, wat meteen al aangeeft dat die nooit naar Norge zal verhuizen. We hadden van een aantal mensen al begrepen dat het in een mooie wijk lag, en dat het er goed uitzag. Nou, ze hebben niks overdreven, we hadden natuurlijk een aantal woonwensen en het huis voldeed werkelijk aan alles. Veel ruimte, in een rustige kindvriendelijke omgeving, náást de barnehage, niet te ver van het dorp en de winkels. Een eigen, ruim, appartement voor oma Ans. En het is gewoon af, ook niet geheel onbelangrijk na dik 10 jaar klussen.

De huidige bewoners, Catrine en Torleif met de twee teckels Columbus en Cornelia, ontvingen ons hartelijk en zorgden ervoor dat we ons gelijk thuis voelden. Na een uitgebreide bezichtiging meteen maar door dus naar de bank. We verwachten dat ze onze hele financiële huishouding tegen het licht zouden houden, alvorens ze ons vriendelijk maar dringend de deur zouden wijzen. Niets was echter minder waar en na 3 kwartier was alles geregeld. Zo moeizaam het soms kan gaan, zo simpel ging het nu. De andere dag zijn we nog teruggegaan naar Torleif en Catrine, om te praten over de spulletjes, die eventueel nog overgenomen konden worden. Al snel praten we uitgebreid over van alles en nog wat, behalve over het huis en de spulletjes. Laat in de middag spraken we af dat ik 1 juni alvast in het appartement zou gaan wonen, zodat ik vanuit daar naar mijn nieuwe werk kan gaan. Torleif en Catrine zouden daar dan alvast wat meubeltjes naartoe brengen, zodat ik niet op een aardappelkistje hoef te zitten. Ik heb in ieder geval een magnetron en een koelkast, dus ik moet het daar voorlopig toch even uit kunnen houden.

De volgende dag hebben we onze “nieuwe buren” bezocht, de Boklia Barnehage. Wederom een geweldige ontvangst met overal buitelende en joelende kinderen. Enig navragen leerde ons dat er meer “anderstalige” kinderen zijn, die ook zonder problemen geïntegreerd zijn en dat er vast wel plaats is voor onze dreutels.

Hierna gelijk maar even de papieren voor de “oppholdstillatelse” (verblijfsvergunning) opgehaald en onze nieuwe woonplaats verkend. We zijn echt een beetje beduusd over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen dagen. De week is voorbij gevlogen, maar het gaat er nu echt van komen. En ondanks dat het weer zo aan het einde van de week niet meer zo mooi is en we alweer terug naar Nederland moeten, blijven we onverstoorbaar glimlachen.

3 opmerkingen:

oma Ans zei

Ja, jullie hebben goed je best gedaan hoor en............. we gaan er met ons allen voor.

Oma Ans

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hallo Nicole, Hans en oma Ans. Wat super om jullie laatste bericht te lezen, ik zei het al tegen je Nicole... als het eenmaal gaat lopen, dan gaat het ook snel en dat is maar goed ook !! Jammer dat we zaterdag niet thuis waren, want ik had het leuk gevonden om jullie te spreken, de laatste ontmoeting was wel heel kort. Maar misschien komt het er nog van als jullie hier eenmaal wonen. Ik heb het huis nog even gezien op finn en hij ziet er prachtig uit ! Succes met de drukke weken die nu nog volgen, straks is het hier lekker genieten in Noorwegen. Groeten uit Brevik. Gina

Emmy zei

(nogmaals) gefeliciteerd met baan en huis. Wij kunnen bevestigen dat jullie echt een goede vangst hebben gedaan!;-)
Nu nog een koper voor jullie huis(zen), dat zou mooi zijn.
Succes de komende weken.
Groetjes,
Emmy en John