dinsdag 23 maart 2010

Smeltende sneeuw, dooi en het regent zelf!!

Na ons groene weekje in Nederland zijn we weer teruggekomen in een wit en winters Noorwegen, zoals jullie hebben kunnen lezen. Maar gelukkig is hier ook de lente in aantocht. Het dooit al aardig en het sneeuwruimen is aan het afnemen. Nu zijn we zo'n beetje bezig met het opruimen van al het ijs, wat onder de sneeuw tevoorschijn komt. Als het zo dooit, kun je met een schop stukje voor beetje het ijs weghakken, zodat je weer heerlijk op de stenen en asfalt kunt gaan.

Op zondag 7 maart ben ik dan ook beziggeweest om onze trap en het terras te ruimen. Het is schitterend weer en we zijn dus allemaal buiten. Genieten van de zon. En ja, er zijn meer Noren die naar buiten komen. Het is de laatste dag dat de meiden met de slee van de oprit kunnen glijden. Onze buurman Kurt is samen met zijn dochter Selma, het vriendinnetje van Caitlin, ook aan het spelen buiten en komt op om een praatje te maken. Later komt ook mamma Lise nog en het hele spul gaat naar binnen om even wat te kletsen en te spelen.

's Maandags begon het gewone schoolleven weer, dus weer vroeg uit de veren en Malin naar school gebracht. Bij ons is maandag wasdag, en nadat Malin weer in de schoolbankjes zat, ben ik aan m'n huishoudelijke taakjes begonnen. 's Middags nadat Malin weer thuis was, zijn we met Hanneke (onze Nederlandse kapster, die ook altijd bij me komt scrappen) en haar honden een eindje wezen wandelen. De meiden vonden het wel wat, 2 van die grote Collie's. Sindsdien vragen ze de hele tijd of ze toch ook geen huisdier mogen. Tot nu toe hebben we de boot mooi af kunnen houden.... 's Avonds komen m'n vriendinnen weer gezellig scrappen.

Op dinsdag hebben we onze dagelijkse dingen gedaan. Wel kregen we een verrassing met de post, de Nederlandse belastingpapieren. Of we deze even wilden invullen en voor 1 mei terug wilden sturen. Nou ja, we hebben nog even. Aan de ene kant wel handig, nog een bankrekening in Nederland, maar aan de andere kant, als we nou telkens een belastingformulier krijgen, moet ik er toch nog eens over nadenken.

Op woensdag gaat Malin slechts 2 uurtjes naar school en ik ben in die uurtjes even boodschappen wezen doen. Michelle is 's middags nog komen spelen, eerst buiten en daarna toch binnen, want ze waren toch wel erg nat geworden van de smeltende sneeuw. Het dooit nu goed door en toen we binnen zaten kwam er een heel pak ijs van het dak van het huis afglijden. Wat geeft dat een hoop herrie. Maar goed dat de kids binnen waren!

Donderdag werd een leuke dag voor Malin, ze is gaan skiën met haar klas. Dus 's morgens de boterhammen en drinken klaargemaakt, extra kleding mee, skischoenen aan en de ski's en stokken in de auto. Gelukkig mocht de rumpeakebrett ( sleetje ) thuisblijven. Het was wel even wennen voor Malin, want ze dacht dat ze het al heel goed kon, maar er waren natuurlijk kinderen die nog beter en sneller waren. Ach als je in dit land geboren wordt en je al met 2 jaar op de ski's staat.... Daarom wilde Malin graag 's avonds met pappa nog even naar de loipes om extra te oefenen. Enne gisteren kwam toch de sneeuw van het dak van het huis afglijden? Vandaag gleed de sneeuw van het dak van de garage, precies op m'n net geruimde pad en trap. Nou ja, een kleine doorgang gemaakt enne... de rest smelt wel weer.

Nadat ik Malin vrijdag van school had gehaald, zijn we meteen even langs de speelgoedwinkel gereden. Ze had weer een uitnodiging gekregen voor een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Daar in de winkel kwamen we ons bovenbuurmeisje tegen. Voor haar hebben we ook maar meteen een kadootje gekocht. Ze was immers die dag jarig.

Zaterdag 13 maart, Hans en ik zijn samen naar Grimstad en Arendal gereden voor wat boodschapjes, terwijl oma Ans op de meiden past. Onderweg belt onze buurman Kenneth om te vragen of Hans en Malin meegaan 's middags om te gaan skiën in Hanto, vlakbij Tvedestrand op zo'n 10 minuutjes afstand. Daar heeft Malin wel oren naar! De rest gaat naar Grisen. Kunnen Caitlin en Annika zich ook even lekker uitleven daar.

Malin is zondags naar een verjaardagsfeestje geweest. Ze werd opgehaald door een vriendinnetje en haar moeder en ik ben ze gaan halen. Ze zaten in een prachtige omgeving. Het is wel leuk dat je steeds weer op geweldig mooie plekken komt, en dat zo dichtbij huis.

Maandag is een gewone dag geworden met eigenlijk niet zo veel bijzonders. De zon was wel volop aan het schijnen, wederom goed voor de dooi!

Vandaag, dinsdag was het barnehagedag. Annika gaat met haar leeftijdgenootjes vanuit de barnehage naar het stadje....


... om met alle kinderen geboren in 2004 en 2005 van de Tvedestrandse barnehages samen een concert te geven in de gågata.


Het was er erg druk, ondanks de natte koude wind.

En Annika? Die genoot ervan dat oma Ans en mamma haar aanmoedigden.

Op woensdag en donderdag is er niet zoveel bijzonders gebeurd. Hans is donderdag na het werk na de opticiën geweest en daarna zijn we samen naar een informatie-avond op school geweest. Enne o ja... het regent weer! Dat is toch wel weer even wennen na 4,5 maand sneeuwvlokken!!

Op vrijdag krijg ik niet zoveel uit m'n handen, dus gaan we even 's middags een frisse neus halen en lopen naar Grisen. Daar komen we m'n vriendin Heidi tegen en wat blijkt? Zij had hetzelfde! later die dag krijg ik nog de vraag van Heidi of ik zin heb om de volgende dag samen naar Arendal te gaan, zonder man en kinderen. Dat leek me erg gezellig, dus oma Ans gevraagd of ze wil babysitten, want Hans moest doorwerken in het weekend. Dat was gelukkig geen probleem!

Na de meiden 's zaterdags om kwart voor 10 bij oma Ans te hebben gedropt, ben ik om 10 uur opgehaald door Heidi. We hebben een hele leuke dag gehad. Ik ben op plekken geweest, waar ik nog niet geweest was. We hebben gezellig samen geluncht. En opgepept ben ik om half 3 weer thuis. Ik hoorde wel dat de meisjes het ook leuk hadden, want ze hebben samen appelmoes gemaakt en muffins en broodjes gebakken. Hans was ook tegen 3 uur weer thuis.

Toch moest Hans zondags ook weer naar Arendal, dus ben ik alleen thuis met de meiden. We hebben eerst lekker in pyjama rondgedreuteld, daarna in bad en 's middags zijn we bij oma Ans een kopje koffie gaan drinken. Maartje was er ook om haar wegwijs te maken in de busverbindingen naar het vliegveld. Oma Ans gaat woensdag weer voor een weekje  naar Nederland, vandaar.

Nu nog een paar daagjes en dan hebben Malin, Annika en Caitlin paasvakantie. De meiden kunnen misschien weer lekker in de tuin spelen, als het tenminste een beetje door wil zetten, die dooi. We kunnen in ieder geval al weer wat gras zien aan de kanten en ook in de bloembakken komt er wat omhoog. Bij een vriendin van oma Ans kwamen de sneeuwklokjes en crocusjes al boven de grond uit. Dat geeft goede hoop, nietwaar?

6 opmerkingen:

Ans zei

Gezellig verhaal, een nieuwe achtergrond........het voorjaar komt eraan hoor.
Mam

Anoniem zei

Hallo wat een leuk verhaal weer
en oma Ans als je zin hebt in een zunderts bakkie koffie je bent van harte welkom
groetjes Hella

Anoniem zei

Hey Nicolle

Wat heerlijk om jou verhaal weer te lezen .Hier alles zijn gangetje ,geen sneeuw dus ook geen dooi hihi.Maar wel lekker lente weer vandaag .Groetjes aan iedereen !

Liefs Jolanda

Anita zei

Hoi Nicole,

Weer goed gedaan, heerlijk om te lezen. Ook het verhaal van oma Ans is altijd leuk.

Groetjes uit een zonnig Rijsbergen!

Anita P en de rest van de familie

Anoniem zei

Hoi Familie!

Wat een geweldig verhaal weer, heel leuk om te lezen. Ook van Ans,die krijgt ook steeds meer mensen ontmoeten, heel gezellig!

We hadde hier een paar flink warme dagen, helaas nu regenachtig, maar dit weekend gaan we over in de zomertijd. Dus we gaan de goede kant op.

Allemaal lieve groeten en tot mails,
Tante Marja

Adje-Leo zei

Hallo allemaal,

We zijn weer helemaal bij met het wel en wee van jullie.Het is fijn om te lezen dat alles goed gaat en dat jullie zo goed ingeburgerd zijn.
Oma Ans draagt haar steentje bij en die heeft ook al een heel verhaal.
Lieve groeten en tot de volgende keer.
Adje