dinsdag 9 maart 2010

Naar Nederland (ons 100e blogberichtje, leuk hè!)

Zoals beloofd weer een berichtje uit Noorwegen. We willen jullie laten weten hoe we het ervaren hebben weer in Nederland te zijn geweest, wat we allemaal gedaan hebben en hoe het nu is weer thuis te zijn.

Maar we beginnen maandag 22 februari. Nadat ik Malin naar school heb gebracht ben ik met Caitlin voor een nacontrolebezoekje naar de huisarts geweest. Ze had oorontsteking, maar dat was weer prachtig genezen. Ook mijn bloed is geprikt, omdat ik wat moe en lusteloos was de laatste tijd. Nu blijkt dat ik (weer maar eens een keer) te weinig ijzer in m'n bloed heb. Ik ben dus alweer Floradix aan het drinken. Een heel vies ijzerextrakt. Hopen maar dat dat helpt.We hebben lijstjes gemaakt wat we allemaal moeten meenemen naar Nederland, want het is bijna zover.
's Avonds heb ik m'n clubje weer op bezoek gehad.
Dinsdag heb ik, heerlijk alleen, al heel wat spullen klaargelegd. Samen met ons mam ben ik Malin van school gaan halen en hebben we samen boodschappen gedaan. Niet teveel natuurlijk, maar net genoeg om alles nog op te kunnen maken.

Nadat de dames 's woensdags mij hadden verteld welke kleren ze mee wilden nemen naar Nederland, zijn ze met oma Ans nog even naar Grisen gelopen, zodat ik alles in de tassen kon stoppen. Alle telefoons zijn opgeladen en zo ook de nintendo's. De bootticket is uitgedraaid en de id-kaartjes zijn verzameld. We kunnen!

Ik ben donderdags om 4 uur opgestaan om brood te smeren, de drinkflessen te vullen en de laatste zaken in de auto te leggen met Hans. De dames zijn nog wat slaperig in de auto gezet en we zijn om kwart voor 6 richting boot gereden. Daar moesten we om 7 uur op de kade staan. De boottocht ging heel voorspoedig. We zaten in de business class, een soort opstelling van gemakkelijke stoelen, als in vliegtuig.

 Met een keukentje met koffie, thee, allerlei drinken, koekjes, fruit etc. tot onze beschikking. Om half 12 waren we van de boot en konden we gaan rijden. In 1 keer door Denemarken, waar het behoorlijk sneeuwde en de wegen bekend wit waren. In Duitsand zijn we 2 keer gestopt voor een plas- eet- en benenstrekpauze. Omdat Annika moest plassen zijn we nog 1 keer gestopt in Nederland, waar ze overigens niet geplasd heeft omdat de wc vreselijk vies was. Ze zou wel wachten tot we bij opa en oma waren. Daar arriveerden we rond 10 uur 's avonds. Moe maar blij dat het zo goed gegaan was, lagen we rond half 1 in ons opgemaakt bedje.

Hoewel we dachten dat de meiskes wel zouden uitslapen, waren ze rond 8 uur al uit bed. We hebben met z'n allen ontbeten en Hans en ik zijn naar de Plus-supermarkt gegaan om wat boodschappen te doen, terwijl de meisjes naar buiten gingen. Weer even lekker rennen, gillen en spelen na een lange dag in de auto. Caitlins jasje was helemaal groen geworden van alle mosaanslag en moest nu dus al in de was! Esther is nog even langsgeweest voor een bakje koffie en 's middags zijn we als gezin naar Etten-Leur gereden om daar lekker te winkelen. Toen we rond 4 uur weer in Rijsbergen waren, waren de neven Ot, Daan en Freek er al met Esther. Er werd volop gespeeld.

De meiden moesten wel even omschakelen, vooral Caitlin, wat taal betreft. Er wordt bij ons toch veel Noors gesproken, vooral onderling.
's Avonds waren Hans en ik uitgenodigd door een tante en oom van Hans om samen te gaan eten. Zij waren vorig jaar 40 jaar getrouwd en vonden het jammer dat wij er niet bij konden zijn, daarom hebben we nog even dunnetjes overgedaan.

En het was echt heel gezellig en ook heel lekker bij de Tijd in Rijsbergen. Ja dat blijft een goed adresje!!

Het wordt steeds vroeger, de dames waren al om half 8 weer uit de veren deze zaterdag. De twee jongsten wilden heel graag in bad bij opa en oma, dus zo gezegd zo gedaan. En misschien was het beter te wachten tot 's avonds, want Hans is met de meiden naar het bos geweest. Eerst naar Erik, om het huis te bekijken en daarna met Erik en de jongens de hond, Sep, van Eriks schoonfamilie opgehaald.

Toen met z'n allen naar Pannenhoef en daar een heerlijke wandeling gemaakt. De schoentjes zagen er niet uit, wat hebben ze genoten! Toen ze weer bij opa en oma vd R. waren, zijn Ot en Freek blijven spelen.
Ikzelf ben tegen 11 uur 's morgens naar m'n vriendin Nicole gelopen. We zouden deze dag "iets leuks gaan doen". Dus na een kopje thee, in de auto en op weg naar de Scrapbookwinkel in Heesch. Heerlijk shoppen voor de hobby, vooral in de koopjeshoek ;-). Ja we hebben een leuke dag gehad, toen we om 5 uur weer thuis waren met een volle tas en lege portemonee. Nadat we met z'n allen frietjes hadden gegeten, zijn wij met onze kids naar Nicole en Werner gegaan.

Een gezellige avond gehad, waar de volwassenen lekker hebben zitten kletsen en de kids weer als vanouds samen hebben gespeeld. 

Op zondag was het bijna herfst in Nederland. Hoewel het toch zo'n 8 graden was, was het koud en vies nat. 's Morgens hebben we wat rondgekeuteld in huis en


 's middags zijn we op bezoek geweest bij Erik en Esther. Ik ben 's avonds naar Jolanda geweest, waar de meiden van m'n vroegere naaiclubje ook waren. Het was een gezellige avond. Hans is gewoon thuis gebleven 's avonds.


De wekker gaf de vertrouwde 8 uur aan toen we wakker werden. Het zou een spannende dag worden voor onze 2 oudsten, want we gingen op bezoek bij de peuterspeelzaal en de school waar ze op zaten toen we in 2008 verhuisden. Oma Adje liep ook even een eindje mee op, want zij ging naar de bakker.En het was een leuk weerzien. Eerst naar Annika's PSZ, waar we met open armen en mond werden ontvangen. Wat waren de meisjes GROOT geworden! Ja dat krijg je na 1,5 jaar...

En na een kopje thee en wat gespeeld te hebben, was het de beurt aan Malins oude school. Het was even zoeken naar juffrouw Kirsten, want ze heeft geen klasje meer, maar een andere functie binnen de school. Maar we vonden haar en er werd even gezellig gekletst. Kirsten gaf Malin even echt de aandacht en Malin groeide toen ze vertelde over Noorwegen.

We hebben nog even gespeeld op het schoolplein en zijn rond 12 uur weer terug naar huis gewandeld.

Hans en opa Leo waren ook weer terug van van Cranenbroeck in Dongen. Na een boterhammetje ben ik met de kids 's middags naar Zundert gereden. Daar even rondgekeken en gewinkeld bij Hema, Etos en Zeeman. Toen we weer bijna in Rijsbergen waren, kwamen we een oud vriendinnetje van Malin tegen en we hebben afgesproken voor woensdagmiddag na schooltijd. Bij opa en oma was Ot er en de kids hebben gezellig samen gespeeld, terwijl Hans en ik nog geshopd hebben voor een afzuigsysteem in ons Noorse huisje. Hans was hier namelijk al op zoek geweest naar een dergelijk systeem, maar niet zo direkt gevonden. Maar in Nederland wel. Na het avondeten hebben we gezellig de avond thuis doorgebracht.

Dinsdag 2 maart was onze trouwdag en daarom hebben we lekker uitgeslapen tot half 10!! 's Morgens hebben we in en rond huis doorgebracht en 's middags ben ik met de kids en oma Adje naar Etten-Leur geweest. Malin had nog wat broeken nodig en die hebben we gevonden. Zo had Hans thuis rust om te werken. Ja hij had dan wel vrij, maar had toch werk meegenomen. Trouw als een hond. Om 3 uur 's middags waren we weer terug, omdat we om half 4 bij Annika's vriendinnetje Isabelle hadden afgesproken. Dat was weer erg leuk om die 2 weer samen te zien spelen. Na het warm eten is Hans met Erik naar PK Racing in Rotterdam gereden en ben ik bij de meiden thuis gebleven.

Onze laatste dag in Nederland, woensdag zijn Hans en ik samen nog even gezellig wezen winkelen in Etten-Leur. We hebben nog nooit zoveel gewinkeld binnen een week!! Overdag ben ik alvast weer aan het pakken geslagen. De schone was weer in de tassen, ja ik had gewassen bij oma Adje, op die manier had ik thuis niet zoveel. Verder de dag rustig doorgebracht en 's avonds samen met Hans nog even naar Roosendaal geweest. Hij was eerder deze week toch naar PK Racing geweest, maar daar had hij niet gevonden wat-ie zocht. Bij Roal in Roosendaal is hij wel geslaagd. Hij heeft vast z'n verjaardagskadootje gekregen.
Nog even langs Nicole en Werner om weer afscheid te nemen en daarna vroeg naar ons bedje.

Net als voor de heenreis ben ik nu ook weer vroeg opgestaan om brood te smeren en drinken te maken. Hans kwam iets later net als de kids en opa en oma vd R. Na alles en iedereen in de auto gezet te hebben, zijn we om half 8 richting Denemarken vertrokken. Het werd een goede reis wederom. We zijn een paar keer in Duitsland gestopt en hadden een aantal keer vertraging door werkzaamheden en ongelukken. En wat ons zeer verbaasde, waar we eigenlijk nooit vertraging hebben gehad, was in Denemarken. Heel druk, heel raar. Maar goed, we waren op tijd bij de boot. De dames hebben zich achterin prima gedragen en toen we om 9 uur 's avonds op de boot zaten, zijn ze alledrie in slaap gevallen. Eenmaal in Kristiansand was het nog een klein anderhalf uur rijden en toen waren we weer in ons vertrouwde Tvedestrand. Om 2 uur 's nachts lagen we allemaal weer in ons eigen bedje.

Het was een geweldig avontuur, leuk om weer eens in Nederland te zijn geweest in onze oude woonomgeving. Maar we zijn allemaal tot de conclusie gekomen, dat we een hele goede keuze hebben gemaakt door te verhuizen naar Noorwegen. Het heerlijke stille, rustige, wijdse Noorwegen.


It's good to be home again in Norway!


5 opmerkingen:

Caroline zei

Hallo Nicole, ik ben weer helemaal bijgepraat ;-) Wat een leuk verslag en prachtige foto's.
Groeten Caroline

Ans zei

Alweer het 100e blogverhaal. Leuk dat dit net gaat over jullie reis naar Nederland.
Mam

tante Marja zei

Geweldig, je verhaal over Nederland en wat was het leuk al die ontmoetingen. Alle kennissen en familie hebben weer genoten van jullie gezelschap, en het etentje bij de Tijd vonden wij ook bijzonder geslaagd.

Fijn dat jullie zo beslist het gevoel hebben dat Noorwegen toch wel jullie land is, al vinden wij het jammer dat we jullie niet meer zoveel zien.

Nou, weer op naar je "gewone"ritme, vakantievieren is voorbij.

Lieve groeten van ons allen en tot mails

Anoniem zei

Hey Nicolle

Wat een mooi verslag weer ,en hele leuke foto`s .Inderdaad het was een gezellie zondagavond,lekker bijgeklets .Jullie hebben trouwens toch nog veel gedaan hier in Nederland.Volgens mij was je heel moe toen je weer thuis was in jullie Noorwegen .Nicolle ik vond het heel fijn dat ik je weer heb gezien ,trouwens Tom en Gijs vonden het ook leuk om jullie te zien op school!tot horens
liefs Jolanda

Hella zei

Hallo Nicole
Leuk om iedere keer weer die mooie verhalen te lezen
Vorige week woensdag was ik in Rijsbergen aan het werk toen ik je samen met je lieve dochters voorbij zag wandelen. veel groetjes en wie weet tot ziens
Hella Vriends-Jochems