zaterdag 14 maart 2009

Stroomuitval, bollen bakken en nog veel meer!

Zo, de afwas in de vaatwasser, de kids schoon in hun bedjes, de kamer weer begaanbaar en een glaasje ijsthee bij de hand. Tijd voor een nieuw blogberichtje.

Wat is er de laatste tijd zoal gebeurd hier? De sneeuw is aan het smelten, het is af en toe een vieze blubbermassa. De skies kunnen weer in de kast en de regenlaarzen (met warm bontje) kunnen weer aan. Want het kan toch nog wel behoorlijk koud zijn. En dan bedoel ik die Nederlandse natte kou. Nee, geef mij dan maar een zonnig vriesweertje, desnoods -6 of -7. Beter dan die natte blubberzooi. Maar goed we hebben het niet voor het kiezen. Volgens onze buurmannen nog een paar weken en dan is de sneeuw gesmolten en kan het voorjaar beginnen.In de carnavalsvakantie zijn opa en oma van de Rijzen hier geweest. Het was erg gezellig. Zeker de kinderen hebben erg genoten (en wij ook natuurlijk). Ze hadden iedere dag een klein kadootje en dat was erg leuk. (bedankt opa en oma!). Ook zijn de rookworsten weer aangevuld en de knakworstjes van Unox kunnen ook weer genuttigd worden. Hans is met zijn vader een paar keer på tur geweest. Maar opa heeft ook veel sneeuw geruimd, tja dat gaat gewoon door. En verder was het gewoon gezellig om opa en oma op bezoek te hebben. Op naar het volgende gezelschap, so to speak...

Begin maart stond hier in de krant dat op een dinsdag we de hele dag geen stroom zouden hebben. Dat betekent nogal wat, want alles gaat hier op stroom: het licht, de verwarming, koken noem het maar op. OK, we zouden de kachel kunnen aanmaken, dus koud zouden we het niet hebben. Maar het is ook verstandig om de koelkast en diepvries toch zoveel mogelijk dicht te houden. We kregen bericht van de barnehage (onze buren) dat de kinderen zich extra warm moesten aankleden, een set extra kleding en een thermos met warm drinken moesten meebrengen. Ze zouden die dag de bossen ingaan, vuurtje stoken en worstjes grillen. Nou was het niet erg fijn weer hiervoor, hoewel het natuurlijk wel een leuk uitstapje is, dus we besloten dat Malin en Annika thuis zouden blijven. Vooral Malin zag er erg tegenop. We hebben alles ingepakt en zijn naar Arendal gereden. Er een leuk uitje van gemaakt, met lekkere broodjes tussen de middag, wat winkelen en een ijsje na afloop. Toen we om kwart over 3 weer thuis kwamen, was het nog een kwartiertje en toen hadden we weer stroom. Dat was dus erg goed gepland, al zeg ik het zelf!

Vergeet ik bijna te vertellen dat we de week ervoor naar Jumbo Lekeland zijn geweest, een indoorspeelparadijs waar de kids erg hebben genoten. Er was een gedeelte voor 6 jaar en ouder en een deel voor de kleinere kinderen. Helaas toen wij aankwamen was het er ook erg druk. Dus geen plaats in het deel voor de jongsten. Maar na een poosje kwam er een plekje vrij en we konden heerlijk op een terras zitten en de kinderen konden lekker spelen. Lekeland bleek gerund te worden door een Nederlander getrouwd met een Noorse. Hij kwam nog even gezellig bij ons een praatje maken. Het was een enerverend dagje, voor herhaling vatbaar. De meiden waren zo moe, dat we het wijkje nog niet uitwaren of ze sliepen al!!
Omdat het nu zo nat wordt en nog steeds koud is, gaan de meiden niet zoveel naar buiten. Dat wordt dus binnen het vertier zoeken. We hebben laatst dan ook "bolletjes" gebakken. Caitlin op bed, de schorten voor en koksmutsen op en de mixer uit de kast. Het beslag maken was zo gebeurd en dat is maar goed ook, want ze konden niet wachten om lekker met de handjes allerlei figuren te maken van het deeg. Malin en Annika hebben alles zelf gedaan, behalve de bollen in de warme oven. Dat was een taakje voor mama. Bij elkaar hadden onze kokjes 10 bolletjes. Na de vorming van het deeg, moest het rijzen en daarna afgebakken worden. Zodra het kookwekkertje ging, vlogen ze als vliegen op stroop op de bollen af. Maar ze moesten nog even wachten tot het deegwaar afgekoeld was. Maar daarna... waren de bollen zo op. Tja, wat is er lekkerder dan eigengebakken broodjes?Mannetjelief heeft het ook naar de zin. Hij vindt het heerlijk om, zeker nu het al wat langer licht blijft, na het werk nog een tochtje te maken met z'n quad. Even alle gedachten de revue laten passeren en uit te blazen en te genieten van het mooie noorse land. Hans neemt ook steevast de fotocamera mee. Hij komt dan ook altijd thuis met wederom hele mooie plaatjes. Er is één nadeel, hij hoort z'n mobiel niet en door de trilling van de quad, voelt hij de gsm ook niet trillen. Dat heeft er een keer in geresulteerd dat-ie de hond in de pot vond!! Nou ja, bijna dan. Even de hap bestralen en dan eten, in je eentje...Zo jullie zijn weer een beetje op de hoogte van ons wel en wee. Laat eens een berichtje achter, zoda we weten wie onze belevenissen volgen. Want de teller loopt door, maar wie komen ons eigenlijk allemaal bezoeken? Klik eens op "reacties" onderaan het blogberichtje, vul het reactieveld in en klik op naam. Daar kun je je naam invullen, dus laat eens van je horen. Dat zouden we erg leuk vinden.

Leuk dat je weer langskwam en tot blogs!!

16 opmerkingen:

Mam zei

Hé, wat een gezellig verhaal. Leuk de foto's van de bakkende meisjes en..............de bolletjes waren lekker hoor. Was nog net op tijd om er eentje te proeven.
Ook de foto's die Hans gemaakt heeft zijn schitterend. Het is toch een hele mooie omgeving hier.

Anoniem zei

Hoi,

Leuk om de belevenissen weer te lezen. Had de laatste 1,5 week al steeds nieuwsgierig gekeken, maar helaas geen nieuw bericht. Zo'n leuk blog werkt verslavend hoor.

groetjes,
Anita vdK

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Leuk om weer iets van jullie te horen. Ik kijk toch ieder week wel even om te zien of er weer nieuws te melden is.
Ik kan me wel voorstellen dat alles voor jullie misschien al wel een gewoonte begint te worden maar aan deze zijde blijven die leuke kleine dingetjes leuk om volgen.

Groetjes aan iedereen,
sandra

Adje-Leo zei

Hallo allemaal,

Fijn weer een nieuw bericht op het blog. Ondanks de sneeuw en de nattigheid gebeuren er ook nog een heleboel leuke dingen, en de meisjes en papa en mama vermaken zich prima zo te zien. Leuke foto,s allemaal daar zijn we blij mee. Groetjes Oma Adje

Adje-Leo zei

Ja, farfar Leo wil ook nog wel wat zeggen na dit mooie verhaal, het doet ons goed te merken dat jullie het allemaal erg naar de zin hebben.
Ondanks de toch wat andere weersomstandigheden kunnen jullie je uitstekend vermaken, dat hebben we natuurlijk daar ook zelf kunnen zien bij ons laatste bezoekje, tot de volgende keer weer.
Ha det bra, og hilsen, Leo

Marga en Jos zei

Hallo Noorwegen, hier Zundert. Bij ons worden de dagen gelukkig ook weer wat langer. De donkere periode is ook wel gezellig, vroeg de kaarsjes aan, maar dan komt het verlangen naar licht èn zon. De crocussen zijn al bijna op hun end en andere bollen steken hun kop al ver boven de grond. Dus......LENTE!!! Leuk dat er weer nieuws te lezen is vanuit het v.d. Reizen hol. Iedere week is het even spieken of er nieuws is. Bij ons gaat alles ook zijn gangetje. Niels en Wendy krijgen 24 april de sleutel, dus kunnen we daar gaan slopen en breken en daarna alles opbouwen. Dus werk zat de komende tijd. Gelukkig hebben Jos en ik nog een meivakantie gepland met de caravan naar de achterhoek. Dus even rust voor ons. En daarna.....ons huis en schuur opruimen. Niels zijn spullen naar Wernhout brengen dan krijgen wij ook een beetje lucht in huis en schuur. Ik wens jullie een heerlijk voorjaar en voor allemaal de groetjes van ons.
Jos en Marga

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hoi,leuk om je berichtjes weer te lezen, ik zal de mijne snel weer aanvullen, maar we zitten nog steeds met een kapotte pc. Hier is het ook veel binnenspelen geweest, de sneeuw was te hoog voor Florian, hij verdween er gewoon in en nu is het net als bij jullie lekkere drap....tijd voor het voorjaar hier in Noorwegen dus !! Zo te lezen genieten jullie nog steeds volop van jullie leventje hier in Noorwegen. Super, groetjes uit Stathelle. Gina

Anoniem zei

Hoi Nicole,

Ben benieuwd naar de foto's van de lente in Noorwegen!

Lees altijd wel je berichtjes, laat niet altijd een bericht achter voor je. Zal proberen dit in de toekomst toch te doen, zodat jullie weten dat we op de hoogte blijven.

Groetjes,
Annelies

fam van Dijken zei

Leuk he om bollar te bakken.
De meiden vinden het hier ook erg leuk en lekker.

Ze gaan hier regelmatig på tur. Denice heeft vandaag 2,5 kilometer gelopen en dat vond ze ook niet echt geslaagd. Maar het was hier vandaag heerlijk lente weer dus ze hadden het lekker droog.

Wat leuk zeg zo'n indoorspeelparadijs. Dat is hier niet in de buurt. Toen Denice bij de IKEA even in de ballenbak mocht was ze helemaal gelukkig. Jammer genoeg was dat vanaf 3 jaar dus Thirza viel naast de boot.

Groetjes nancy

hennie8 zei

Hoi Nicole
Nog bedankt voor de mooi bloemen , ze zijn schitterend .
Maar het is weer een mooi verhaal geworden , zo maak je nog eens wat mee . een dag zonder stroom , ja en dan moet je wat verzinnen . Maar het zal toch wel goed gekomen zijn. Wat leuk de meisjes aan het bakken , zal wel lekker geweest zijn . Is het niet stil in huis zonder oma Ans .
Wens jullie nog een fijn weekend
Groetjes Hennie

Anoniem zei

zo hier is dus de lente binnengekomen! de zon schijnt, de paasbloemen komen voor de dag en alles bloeit als Ans weer naar nederland komt!

groetjes uit het kleine zonnige dorpje Wernhout

Wies!

marielle zei

Hoi Nicole en de rest van de familie!
Leuk om te lezen dat het jullie zo goed gaat!
Ik kreeg vanmiddag onverwacht bezoek van je moeder, echt leuk ik wist even niet waar ik moest kijken.
Nu hoorde ik dat je nog een blog hebt, ik heb de link gekregen maar die werkt niet, dus zou je mij de goede link willen mailen. Ik heb inmiddels ook een blog waar ik alles op zet wat ik allemaal maak.
Je kunt de link mailen naar brassies@home.nl

Heel veel groetjes uit Rijsbergen
Marielle (en de rest van de familie)

Anoniem zei

Hoi Malin,

Ik kreeg van oma gister een bijzonder pakje!!
Vanochtend heb ik het samen met de kinderen opengemaakt.
Wat een verrassing zeg!
Net zo leuk als het boekje met de mooie foto's!
Wil je mama daar nog voor bedanken?

Groetjes uit Rijsbergen van juf Kirsten

Anoniem zei

Goedemorgen,

Wij zijn vandaag aan het scrappen en Lia wil graag weten hoe je een bericht achterlaat.
Dus bij deze ben ik het even aan het uitleggen.

Groetjes,
Sandra

Anoniem zei

Hallo Nicole en Ans

Even kijken of ik goed opgelet heb in de les zoals je in het vorige bericht kunt lezen krijg ik bij Sandra tijdens de scraples ook nog computerles.volgens ik kan lezen hebben het jullie rueze naar je zin in noorwegen lees je blog regelmatig vind het luek om te vernemen hoe jullie je al hebt ingeburgerd heb daar en dat de kindjes zich ook zo goed aanpassen toch mis ik je nog wel op de scraplessen hoor Nicole maar mischien zie ik je er nog weleens want hoorde van Sandra dat je ma gisteren avond langs was geweest bij haar op de les je weet maar nooit hé verder gaat hier alles zijn gangentje aan lizelotte hun huis word nog steeds gewerkt.nu ga ik proberen of ik het naar je toe gestuurd krijg wens jullie het beste allemaal en tot wederhoren vele groetjes van LIA EN Lizelotte

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hallo, super bedankt voor de leuke kaart die jullie naar ons gestuurd hebben, heel erg mooi en heel erg attend !! Ik had nog even een vraagje, mijn computer was gecrasht, gelukkig doet hij het weer, want waar zijn we in het buitenland zonder internet he...maar nu ben ik ook het leuke fotoprogramma kwijt die jij ook gebruikt om verschillende foto's in kaders te zetten, zou je de naam door willen geven zodat ik hem weer kan downloaden...alvast bedankt. Groetjes uit Stathelle. Gina