zondag 5 april 2009

Een weekje op vakantie in Nederland

Net zoals Hans, Nicole en de meiden voel ik me hier intussen al heel goed thuis en dat is natuurlijk een heel goed signaal. Maar toen ik begin februari las dat er weer een aantal hobbybeurzen in Nederland werden georganiseerd, wilde ik toch weer eens kijken wat er allemaal voor nieuws op de markt was. En toen er nog eens een hobbymaatjesdag in Eindhoven op het programma stond, was ik verkocht. Ik besloot een weekje naar Nederland te gaan.Het was mijn allereerste reisje in mijn uppie met het vliegtuig. En dat was toch best wel even spannend. Had dus niet zo heel denderend geslapen en was vrijdag de 20e al vroeg uit de veren.Hans bracht me ’s middags naar het vliegveld Torp en daar stond de Cityhopper naar Amsterdam al op me te wachten. We zouden om 17.25 uur vertrekken, maar doordat er ijsafzetting op de vleugels zat, moest dat eerst weggehaald worden. Het werd dus 17.50 uur. Net toen ik een beetje in wilde dutten, begon het vliegtuig de landing al in te zetten. Ik zette om 19.12 uur weer voet op Nederlandse bodem. Maar ik had niet het gevoel thuis te komen. Het was me een drukte van jewelste op Schiphol en ik heb nog gedacht…………………..waar ben ik aan begonnen. Maar goed, mijn koffer kwam eraan en ik ben dus verder gereisd naar mijn zus in Den Haag.

Zaterdags hebben we ouderwets gewinkeld op de Leyweg en ik heb alleen maar een bloesje gekocht. Ja, dat is toch wel een voordeel als je met het vliegtuig gaat, er kan niet zoveel mee terug. Wel hebben we op een terrasje gezeten, want dat kon de rest van de week echt niet meer. Heel veel regen.Zondagmiddag ben ik doorgereisd naar Brabant naar Adje en Leo. Daar ben ik de rest van de “vakantie” gebleven. En ik kan het iedereen aanbevelen………….het is een fantastisch logeeradres. Ben echt verwend.
In Noorwegen had ik al een plannetje gemaakt waar ik allemaal heen wilde en bij wie ik op bezoek ging. Heb dus heel wat oude bekenden en vrienden ontmoet. Overal koffie met wat lekkers………………dus ik verwachtte echt wel dat er flink wat kilo’s bij waren gekomen. Maar dat was gelukkig niet zo. Mijn gewicht is niet veranderd.


’s Maandags eerst wat boodschapjes gedaan. Levensmiddelen gekocht, die mee terug moesten en die we lekker vinden, maar niet kunnen kopen in Noorwegen. Je kunt je voorstellen dat er een hoera stemming was toen de koffer weer openging en al het lekkers eruit kwam. Ik had van de meisjes tekeningen meegekregen voor hun “oude” juffrouwen en die heb ik ’s middags op de scholen afgegeven. En ik heb ook nog het huis waar Hans en Nicole hebben gewoond van binnen en van buiten mogen bekijken. Toch wel vreemd. Er was natuurlijk van alles veranderd. Heb er foto’s van gemaakt. Nu maar hopen dat ik morgen, als ik naar Wernhout ga, mijn oude huisje ook kan bekijken.
Maar ik had dinsdag pech. De bewoners van mijn “oude” huis (heb daar 43 jaar gewoond) waren er niet en dus kon ik de veranderingen niet zien. Misschien wel goed zo. De dames van de hobbyclub vonden het erg leuk dat ik er was en ze hebben me werkelijk van alles gevraagd. Ze waren ook heel nieuwsgierig wat de Noorse vrouwen in hun vrije tijd doen. Er wordt hier heel veel gebreid en ook worden er natuurlijk kaarten gemaakt. Maar dat zijn voornamelijk scrapkaarten. In Nederland wordt veel meer geborduurd en met 3d gewerkt. ’s Avonds had Adje een heerlijke zuurkoolschotel gemaakt. Smaakte voortreffelijk. Kijk, zoiets mis ik natuurlijk wel. Na het eten nog naar een vriendin van Nicole (ook een Nicole). Vanuit Noorwegen had ik een leuk hobbypakketje meegenomen en wat lekkers voor de meiden. Nou, Jolie en Cato lusten de Noorse chocolade echt wel hoor.
Woensdagmorgen had ik afgesproken met Ria en Anneke, twee hobbyvriendinnen uit Roosendaal. Adje ging gezellig mee en we werden ook hier verwend met een heerlijk stukje gebak en we hebben lekker zitten kletsen. Nog wat gewinkeld in Roosendaal en natuurlijk kon ik niet om Witteveen heen. Ja hoor, weer wat leuks gekocht.
De helft van de vakantie zat er intussen alweer op, toen ik donderdag op de koffie ging bij mijn broer in Etten-Leur. Hij was dolblij om me weer te zien en dat kan ik me wel voorstellen natuurlijk. Hij is verstandelijk gehandicapt en ik was ruim 25 jaar voor hem zijn steun en toeverlaat. Ben ’s middags in Zundert naar de markt geweest en heb daar nog even gezellig gekletst met de eigenaresse van de hobbykraam. Heb nog wat leuke hebbedingetjes gekocht bij haar. ’s Avonds naar mijn oude scrapclubje. En dat was supergezellig. Heb heel wat mooie albums bekeken.Nog 2 dagen en dan is alles alweer voorbij.

Maar eerst naar de beurs in Rijswijk. Ria was met me meegegaan. Het was heel erg stil op de beurs, maar dat heeft wel het voordeel dat je alles goed kunt zien en heel veel kunt vragen. Er is dan ook voldoende tijd om volop uitleg te krijgen. Ik heb scrapmallen en een boek gekocht, borders van Crealies, nog wat stempels van Eline, een Cuttlebug embossing folder en een kaartenpakket. Kan dus straks weer aan de slag. Nog een kopje koffie met een appelflap en toen weer op weg naar de trein. We waren net bij het station toen er een behoorlijk regenbui losbarstte. Dat is nou wat je noemt geluk hebben. In Rotterdam afscheid genomen van Ria en daarna ben ik doorgereisd naar Best, naar Ton en Lucy. Ook hier werd ik hartelijk ontvangen. Lucy had een heel speciaal gerecht gemaakt in de oven en we hebben de avond gezellig kletsend over van alles en nog wat doorgebracht.
De laatste dag van de vakantie en daar had ik echt naar uitgekeken. Ton bracht me naar de Zuidwester in Eindhoven. Ook dat was een belevenis. De hele randweg rondom Eindhoven wordt aangepast en ik zag door de bomen het bos niet meer. Wat een wegen. Ongelooflijk! Om 11 uur was ik er. In de zaal zaten heel wat “”vriendinnen” van me, die ik alleen maar ken via de site van het hobbyjournaal. Ze zwaaiden naar me en het was geweldig om mijn maatjes nu eens in het echt te zien. Heb veel gekletst en gelachen. Het was de bedoeling dat je nog een kaartje maakte, maar …………….ik heb wel een plaatje geknipt en daar is het bij gebleven. Ik heb alleen maar genoten en plezier gehad. Was om 6 uur weer in Rijsbergen waar ik, samen met het gezin van Erik, heb genoten van de vertrouwde zaterdagse friet.
Dat de nacht een uurtje korter was, vond ik niet zo heel erg. Ik wilde weer terug naar Noorwegen…………….naar huis. Adje en Leo hebben me naar Schiphol gebracht. Het inchecken van de koffer, passeren van de douane en toen op mijn gemak naar gate 29 gewandeld. Onderweg nog een winkeltje binnengelopen. We vertrokken op tijd en na een prima vlucht was ik om 5 uur weer op Torp. Hans en Annika kwamen me afhalen. Annika was blij dat ik er weer was, maar ze was ook heel nieuwsgierig wat er allemaal voor leuke dingen in de koffer zaten. Malin en Nicole hadden muffins gebakken en toen ik de keuken inliep stak Caitlin haar beide armpjes naar me uit. Heerlijk om weer thuis te komen.Ans

7 opmerkingen:

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Hallo Ans, wat een leuk stukje heb je hierboven geschreven. Leuk om weer even in Nederland te zijn. Maar ook wel goed om te merken dat je naar Noorwegen toch weer thuiskomen noemt !! Ook leuk om je kleinkinderen hier in Noorwegen weer te verrassen met lekkers uit de koffer, altijd leuk !! Geniet van het voorjaar hier in Noorwegen, dat doen wij ook. Liefs uit Stathelle. Gina

Anoniem zei

Hoi Ans,

Blij om te horen dat je weer goed thuis bent gekomen.
We hebben het allemaal heel euk gevonden om jou weer te zien en er wordt al gesproken over een bezoekje aan Noorwegen op de donderdagavond.
Wie, wat en wanneer is nog helemaal niet zeker maar de zin is bij een aantal personen wel aanwezig.
De groetjes verder nog aan iedereen.

Groetjes,
Sandra

Nicole zei

Hoi mam,

het is een heel verhaal geworden. Maar fijn om te lezen dat je het goed naar je zin hebt gehad. En dat je weer veilig thuis bent gekomen, hier in Tvedestrand. Mèt inderdaad een koffer vol heerlijke en leuke dingen voor ons allemaal!!

Col

Anoniem zei

Hoi Ans,
Het was leuk je weer te ontmoeten.
Het was leuk te horen hoe goed het jullie in Noorwegen bevalt.
Houden zo.!
Groetjes, Jan en Jo

hennie8 zei

Hoi Ans
Ja , dat is weer een mooi lang verhaal geworden.Fijn dat het je in Noorwegen zo goed bevalt. Maar wat wil je ook met zulke leuke kleinkinderen, die mis je toch gewoon.Jammer dat je niet in je huisje kon, maar als ze veel veranderd hadden, waar jij aan gehecht was, en je zag dat , was misschien ook niet leuk geweest.
Hoop dat je er in october ook weer bij bent.
Fijne avond nog.
Groetjes Hennie

Anoniem zei

Hoi Ans,

Ik hoorde dat je in Nederland was geweest.
Fijn dat je een leuke week heb gehad.
Maar is het ook goed om te lezen, dat je weer blij bent dat je thuis bent, in Noorwegen!!!

Groetjes,
Annelies

Karin Keukelaar zei

Dag lieve tante Ans,

Wat leuk om je avontuur in Nederland mee te mogen lezen! Goed te horen dat alles goed gaat met jullie! Ben toch wel benieuwd.... Wat voor lekkers uit Nederland missen jullie dan? Dropjes, zoet of zout? Koffie? Kaas? Honig of Knorr? x Karin