maandag 22 februari 2010

Moederdag, sneeuw, skiën en een logé...

Op maandag wordt Caitlin wakker met pijn in haar oor. Ze huilt de hele tijd, dus ik bel naar de dokter waar we gelukkig snel terecht kunnen. Ze heeft oorontsteking en we krijgen een receptje mee voor medicijnen. Omdat ze zo overstuur was en het drankje natuurlijk niet echt lekker is, valt het niet goed en geeft ze alles op. Daarna wil ze niet meer. Maar het is wel belangrijk dat ze het neemt. Uiteindelijk met veel pijn en moeite drinkt ze het op vermengd in haar sap. Dit werkt maar 1 keer. Ze is niet gek, maar gelukkig is papa Hans er en met enige overtuiging en het vooruitzicht van een beker melk en een koekje neemt ze het drankje s'avonds heel knap. Zo doen we het de rest van de week, met een beker melk en een koekje.
Met m'n hobbyclubje ’s avonds maak ik voor de 1e keer een echt vintagekaartje. Mijn scrapvriendinnetje Linda (in het midden) geeft ons uitleg en omdat zij in de toekomst graag workshops wil gaan geven, is dit voor haar de uitgelezen kans om ons als "guinea pigs" te gebruiken! En ze doet het werkelijk geweldig. Aan het einde aan de avond hebben we allemaal een prachtige vintagekaart gemaakt.Oma Ans is 's avonds nog even bij de overbuurtjes geweest. Zij waren de zaterdag ervoor 40 jaar getrouwd. Natuurlijk hadden ons mam en ik kaartjes gemaakt en we hebben ze een cadeau in de vorm van een mooi Noors tafelkleed gegeven. Ze waren er erg blij mee.

Op dinsdag gaat Annika alleen naar de barnehage, hoewel het al beter gaat met Caitlin. Caitlin en ik vermaken ons wel. Verder is het een rustig dagje. Er is 's avonds weer een scraptreff in Arendal, maar ik blijf thuis bij ons Caitlinneke, ze wil toch het liefst mama dicht in de buurt.
Op woensdag gaat Malin spelen bij Michelle als ze uit school komt.  Annika vindt het telkens, als Malin bij haar vriendinnetjes van school gaat spelen, erg "utrettferdig!!" (oneerlijk) dat zij niet bij iemand kan gaan spelen. Haar grootste vriendin Tsunami moet elke dag naar de barnehage, omdat haar ouders niet thuis zijn bij haar. Maar we kunnen Tsunami natuurlijk niet telkens gaan halen, als Malin bij een vriendinnetje speelt. Daarom gaat Oma Ans met Annika en Caitlin naar Grisen. Kunnen ze even lekker spelen en kan ik op m'n gemak boodschappen doen. Als ik ze ophaal in Grisen, kom ik voorbij de kinderkledingwinkel en daar hangt een spijkerbroek in Malins maat, nou ja, dat hoop ik dan maar. Malin heeft met een grote regelmaat “gaten” in haar broek, dus deze neem ik mee op de gok. Gelukkig past-ie. Oma heeft het spel “Vier op een rij” gekocht en dat blijkt een groot succes. Alle meiden krijgen een dvd en het wordt er eentje van ……………prinsessen. Ja oma Ans verwent haar kleinkinderen nog steeds hoor!

Op donderdag ben ik aan de slag gegaan in m'n hobbyhoekje. Niet zozeer met het creatief bezig zijn, als wel met het opruimen en reorganiseren van m'n spulletjes. Annika en Caitlin vieren carnaval op de barnehage, Annika als heks (niet op de foto) en Caitlin als prinses (linksonder). Het was erg leuk geweest en ze vielen 's avonds dan ook als een blok in slaap.


Malin brengt van school Brum mee, een mascottebeer. Zij blijft bij ons tot en met zondag en gaat dan ook overal mee naar toe. We maken natuurlijk wat foto's om bij het verhaaltje in haar dagboekje te pakken. Brummetje was erg geliefd bij de meisjes. Er was er altijd wel eentje die op Brum wilde passen!!Op vrijdag is de zon weer eens van de partij. Het is eigenlijk de hele tijd al sneeuw en sneeuwruimen wat de klok slaat, omdat het maar blijft sneeuwen. Na schooltijd komt Michelle bij Malin spelen en ik word er een beetje moe van. De kinderen zijn zo druk, ze kunnen hun energie niet goed kwijt. Ze kunnen hier buiten namelijk niet meer spelen. Als ze het gras op willen, zakken ze tot hun middel weg. Malin heeft Annika al een keertje uit de sneeuw moeten trekken, nee het is teveel geworden achter buiten. Waar ik dan wel weer een opkikker van kreeg, is een telefoontje uit Nederland, van m'n vriendin Nicole. Het contact was een beetje verloren gegaan, omdat, blijkt nu, hun computer al maanden kapot is. We skypten vorig jaar elke zondagavond en ineens geen contact meer. Ik maakte me een beetje ongerust, maar was natuurlijk heel blij te horen dat alles toch goed ging met haar en haar gezinnetje. Ze was ook blij verrast dat we binnenkort naar Nederland komen en hebben voor de zaterdag alvast plannen gemaakt!!

's Avonds ben ik met Hans nog nieuwe ski's en skischoenen wezen kopen. Zijn oude waren al kapot en omdat hij en Malin toch regelmatig gaan skiën nu, wilde hij niet wachten tot volgende winter.
Op zaterdag heeft Hans zijn nieuwe ski's samen met Malin uitgeprobeerd. Ze zijn wederom naar Næs Verk gegaan. Al heel vroeg waren ze er, om 9 uur, want dan is het nog lekker rustig. Natuurlijk ging Brummetje mee, maar zij bleef thuis toen we 's middags met z'n allen nog even voor een kopje koffie naar Grisen liepen. Oma Ans heeft 's avonds gefeest, omdat Sven Kramer goud had gewonnen op de 5 km schaatsen. Iets waar wij hier "boven" niet warm of koud van worden. Ach, ieder heeft z'n passie toch?
Zondag, Moederdag en Valentijnsdag. Ja het is hier al moederdag en ik krijg een paar leuke hobbycadeautjes van m'n dochters (en van m'n man natuurlijk).  Zaterdagavond belde onze buurman, Rune en vroeg of Hans en Malin zin hadden om vandaag met hem en Elin te gaan skiën. "Tuurlijk, wij gaan mee". Malin had ook haar rumpeakebrett (een soort sleetje voor onder je kont) meegenomen. Er was daar een hele leuke akebakken waar ze vanaf kon roetsjen!Malin vroeg of haar zussen op Brummetje wilden passen en dat was ook geen probleem. Dus Annika, Caitlin, Brum en ik zijn naar oma Ans gegaan om daar ook het moederdagkadootje te brengen. Ik had een naaldenboekje gemaakt, waar ons mam erg blij mee was. Toen Hans en Malin rond half 12 weer thuiskwamen begon het net weer te sneeuwen. We zijn allemaal weer naar boven gegaan, hebben de houtkachel aangemaakt en hebben verder de dag "koselig" doorgebracht.

Op maandagochtend heeft Caitlin voor het eerst sinds lange tijd weer heel lang geslapen. Toch was ze een beetje sipjes, omdat ze nou Malin niet meer gezien heeft. Die was namelijk al naar school gebracht in haar carnavalsoutfit. Ze vierden carnaval in de klas en Malin was een heks. Het was samen met het vikingpak het enige wat nog paste uit de verkleedkist. Dus ze had de keus, een heks of een vikingsvrouw. Nou dat werd dus het heksje. Ze had het erg leuk gehad. Verder is er hier geen carnaval gevierd. Gelukkig maar, want da's toch ook niks voor ons.

Ons wekelijks scrapavondje viel bijna in het water, want Hanneke en Heidi konden niet en Linda komt elke andere week. Gelukkig werd ik bij Heidi uitgenodigd en het werd een hele gezellige avond. Ik heb weer een start gemaakt met een vintagekaartje, wat ik overigens de volgende dag heb afgemaakt.

De week begon weer met sneeuw en op dinsdag is er wederom heel veel gevallen. Het lijkt er af en toe op dat we niks anders doen dan sneeuwruimen. Vandaag was een heerlijk rustige dag. Nadat alle kinderen weggebracht zijn en ik een kopje thee bij ons mam heb gedronken, ben ik naar boven gegaan, heb een muziekje opgezet en ben heerlijk gaan scrappen. Om kwart voor 2 ga ik Malin weer uit school halen en doen we gelijk met z'n allen boodschappen. Daarna is het de dagelijkse routine, boodschappen opruimen, Malin helpen met haar "leselekser" (leeshuiswerk), de jongsten van de barnehage halen, eten koken, eten, afruimen, nog even een beetje freubelen, kindjes naar bed, een beetje tv kijken en dan zelf weer naar bed. O nee, ook nog even sneeuwruimen, want er ligt weer een hoop en anders kom je morgen niet eens beneden!! En dan naar je bedje!

Vandaag, woensdag, niet veel bijzonders te melden. Ik had voor het avondeten een stoofpannetje klaar gemaakt en het smaakte heerlijk. Maar de jonge dames waren niet zo enthousiast over de wokgroenten. Nou ja, je moet het toch een keertje proberen, nietwaar? Samen met onze buurman Kenneth heeft Hans zijn auto nog naar de garage gebracht. Hij krijgt nieuwe banden, omdat de voorste twee steeds leeg liepen. En omdat het het beste is om banden per 4 stuks te vervangen, hebben we er gelijk maar 4 besteld. Morgen gaan ze eronder.

Op dondermorgen moesten we ons echt een weg banen door de sneeuw. Omdat het maar bleef vallen, kon ik niet op Hans wachten en ben maar met de kleine snøfrees aan de slag gegaan. 's Middags heb ik samen met Malin, Caitlin, Annika en Tsunami opgehaald van de barnehage. Ze hebben met z'n viertjes lief samen gespeeld. Annika was helemaal blij en dolgelukkig. Ook heeft oma Ans weer een reisje geboekt naar Nederland voor eind maart. 's Avonds hebben Hans en ik de auto weer opgehaald en dus rijden we weer een stuk veiliger op nieuwe spijkerbandjes.

Op vrijdagmorgen werd oma Ans niet wakker van de wekker, maar van Hans die al druk bezig was met de snøfrees. Hij is er speciaal eerder voor opgestaan, om 6 uur al. Wat een service toch! ’s Avonds heeft Hans ook het terras nog even onder handen genomen. Daar lag de sneeuw al behoorlijk hoog. En ook natuurlijk weer de oprit “ sneeuwvrij” gemaakt. Gelukkig heeft hij er geen hekel aan om te fresen. Wij hebben ons binnen weer vermaakt. Malin is 's morgens wel buiten geweest met de klas vanwege de "uteskole", die ze op vrijdag altijd hebben. Ze vertelde dat ze niet på tur geweest waren, maar bij school gebleven waren en dat ze de worstjes die ze normaal grillen boven het kampvuur, in de magnetron hadden verwarmd. "Maar dat is natuurlijk niet zo leuk, hè mama?"

Het weekend begint voor Hans met zijn dagelijkse ochtendritueel …………sneeuwruimen op terras en oprit. Daarna gaan Hans en ik samen naar Arendal om eens uit te zoeken wat een dvd-speler voor in de auto kost. We hebben er diverse gezien, maar nog geen keus gemaakt. Omdat we nu toch met z'n tweetjes zijn, doen we gelijk maar boodschappen.

Het waait heel erg hard en soms is het gewoon mistig door de sneeuw. Hans gaat 's middags nog even terug naar onze vaste winkel hier in Tvedestrand om daar de dvd-speler voor in de auto te kopen. Verder hebben we de dag gezellig binnen doorgebracht. Als we 's avonds aan de frietjes zitten komt onze Poolse buurman met zijn bedrijfsbus vast te zitten in de sneeuw. Nadat ze geprobeerd hebben om 'm uit te graven, moeten ze het opgeven en in het stadje een andere auto halen, om 'm los te trekken. Het was een heel spectakel om te zien.

Vandaag, zondag is er niet veel gebeurd. Hans heeft wederom sneeuwgeruimd en de meisjes en ik hebben hem aangemoedigd vanachter de geraniums. Malin en Annika zijn met oma Ans nog even een frisse neus gaan halen, door naar de brievenbus bij Grisen te lopen. Verder hebben we lekker aangekeuteld in huis. Net voordat Hans naar z'n bedje is gegaan, heeft hij het laatste hoopje sneeuw nog van de oprit gehaald. Daar hoeft hij morgenochtend in ieder geval zijn bedje niet vroeg voor uit.

4 opmerkingen:

Ans zei

Het is weer een heel verhaal geworden. Leuk "aangekleed" met foto's. Kijk al uit naar het volgende verhaal. Vakantie in Nederland.

Anoniem zei

Hoi Nicole,

Wat kun je toch leuk schrijven. Bij het lezen van je verhaal is het net of ik er zelf bij was.
Ik wens jullie alvast een goede reis en tot zondag!
groetjes aan allemaal,
Anita vdK

Anoniem zei

Hey Nicolle

Leuk om te lezen en fijn dat het met Catlijn weer beter gaat .oorontsteking is heel vervelend .
Ik verheug me op zondag .
Weer lekker bij kletsebesse

liefs Jolanda

Anoniem zei

Hoi Nicole (en de rest natuurlijk)
Ik hoorde van mijn ouders dat jullie eventjes in Hollanda waren.
Ze had Leo gesproken, vandaar.
Wat schrijf je leuk. Ik lees veel maar geef niet altijd een reactie.
Jullie doen het super daar... gave foto's en gave natuur. Ja..dat lijkt mij ook wel wat.
We doen het maar met ons Nederlands Natuurlandschap. Lopen veel met de honden, zitten ook op jacht training met de jongste en dat gaat super. Ze doet het goed en heeft al 2 certificaten opzak. Geen officiele diploma maar hier zijn we al super trots op en zeer leuk om te doen. 3 uur in de buitenlucht en werken met de hond. Louis en Gina gaan iedere keer mee, net een uitje.
Ook ik heb een weblog... www.louistilly.punt.nl

geniet van alles en tot krabbels.
Groetjes Tilly