zondag 24 januari 2010

Het drukke sociaal leven....., vooral dat van de kinderen!!

We beginnen ons verhaal weer waar we geëindigd zijn. Vandaag 2 weken geleden, op zondag, had Malin een verjaardagsfeestje bij een klasgenootje, Karoline. En zo zouden er de komende week nog meer komen. Malin moest weggebracht worden, want dat is hier wel, ze wonen allemaal "ver" weg. Dus op weg en die weg was spiegelglad! Thank God for spijkerbanden, anders kun je hier op bepaalde plekken gewoon niet komen. De winter is hier prachtig, maar soms ook vreselijk onhandig. Althans dat is mijn mening, de gemiddelde noor draait er vaak z'n hand niet voor om. Malin heeft een leuke middag gehad en wij hebben het gewoon lekker rustig aan gedaan, zoals een zondag gehoord te zijn.

In de tweede week van januari hebben we gewoon ons leventje geleid. 's Maandags de scrapavond met een drietal vriendinnen. Erg gezellig. De Hollandse kamer (de logeerkamer van opa en oma) wordt, als er geen bezoek is, omgetoverd tot scrapkamer, waar we met z'n viertjes heerlijk kunnen scrappen en kletsen. Ik heb dan een schets uitgezocht, waarmee we dan aan de slag gaan. En zo hebben we aan het eind van de avond altijd 4 heel verschillende kaartjes aan de hand van dezelfde schets. Heel leuk. En we leren natuurlijk van elkaar!

's Woensdags heb ik 's middags zitten verven met de meiskes. Ze hadden voor kerst (en Caitlin ook nog voor haar verjaardag) houten figuren gekregen, die ze een mooi kleurtje hebben gegeven. Het was heel leuk. Annika heeft nog veel kleurtjes zitten mengen: "Kijk eens mama, wat een mooie kleur!".Hans heeft woensdag nog wat klusjes in de leilighet van oma Ans opgeknapt. Hier en daar een stopcontactje en het kleine verwarminkje in de badkamer is verhangen.

Donderdag had ik een hele lange dag alleen. Normaal moet ik om half 2 Malin (al) gaan halen op school, maar ze ging met een vriendinnetje, Helene, mee naar huis en is zelfs door de moeder thuisgebracht. Annika en Caitlin waren op de barnehage, dus pas om 4 uur had ik iedereen weer om me heen. Da's toch wel eens lekker, een hele dag in je eentje en met niemand rekening te hoeven houden. Ik heb lekker zitten scrappen en een beetje rondgerommeld in huis.

Ook vrijdag was Malin weer later thuis, want ze had (weer) een verjaardagsfeestje van een ander klasgenootje, Tuva. Het lijkt wel of al die kinderen achter elkaar jarig zijn. De moeder van Michelle heeft de beide meisjes opgehaald en Michelle is hier gebleven. Michelle en Malin zijn al echte dikke vriendinnen.

Die vrijdag werd het steeds drukker in huis naarmate het avond werd. Toen onze bovenbuurvrouw, haar zoontje Magne van de barnehage had gehaald is ze nog even langsgeweest. En 's avonds hebben we onze naaste buurtjes onverwachts op bezoek gehad. Een druk begin van het weekend.

Zaterdags hadden Annika en Caitlin een verjaardagsfeestje van een barnehagevriendinnetje, Lone. Hans heeft ze weggebracht en Malin heeft, met behulp van mama, voor Annika een mooie kaart gemaakt voor haar verjaardag. Ja je moet je tijd benutten als die daar is... Toen Hans weer terugkwam, vertelde hij dat we uitgenodigd waren om samen de kids weer te komen halen en dan meteen even een kopje koffie te blijven drinken. Dus Malin ging naar oma, later die middag, en Hans en ik gingen op de koffie bij Mariëlle en Ove Johnny (spreek hier uit als oeve jonnie!). Ik was toch wel blij dat we weer thuis waren, want ook deze weg was weer lekker glad!! Malin vertelde toen ze thuiskwam dat Liv en Gunnar, onze overbuurtjes, weer opa en oma zouden worden van een vierde kleinkind. Ze was er op bezoek geweest met oma Ans.

Zondags had ik er ook even een vierde bij. Om half 9 ('s morgens!) stond onze bovenbuurman met Magne op de stoep. Magne kwam bij ons omdat zijn ouders naar Oslo moesten. Het werd een gezellige dag. Malin heeft volop met Magne gespeeld, hoewel hij nog maar 2 jaar is.Toch was ik ook 's avonds best moe, toen Magne weer weg was. Toen was ik ook blij dat ik een eerder aanbod die week afgewezen heb. Ik werd namelijk gevraagd oppasmoeder te zijn voor 4 maanden, elke werkdag voor een klein meisje van 1,5 jaar. Het is de dochter van een vriendin, dus ik moest er wel even over nadenken. Hoewel ik zondagavond wist dat ik de goede keus had gemaakt, vond ik het toch moeilijk om de ouders teleur te moeten stellen. Maar goed, ik moet ook aan mezelf denken en de peace and quiet hier in huize vd Rijzen-v Gremberghe.

's Maandags was weer een gewone doordeweekse dag. De kids hebben lekker buiten gespeeld 's middags en Hans heeft onze nieuwe snøfrees uit kunnen proberen. We hebben een kleinere gekocht, met minder PK's, die wat beter te hanteren is. Ik heb boven achter het huis, mijn eigen kleine snøfreesje, waar ik heel goed mee uit de voeten kan. Prima voor het pad en het terras.' s Avonds was het nog een scrappetreff in Grimstad, waar ik al een paar keer voor gevraagd ben om te komen, door een vrouwtje die ook altijd bij Jorun komt. Nou is het ruim 3 kwartier rijden naar Grimstad en zo 's avonds en in de winter zie ik dat eigenlijk niet echt zitten. Ik ben dus maar lekker thuisgebleven. Dat komt wel weer een keertje als het voorjaar is.

Verder is er die week niet zoveel bijzonders gebeurd. Malin is wezen spelen bij Michelle en Michelle heeft hier gespeeld. Annika en Caitlin hebben een lekkere cake bij oma Ans gebakken, omdat ze van de "grote meiden nou eens een keertje niet mee mochten spelen", wat ik me best wel eens voor kan stellen.
O ja, en ik ben donderdag naar de kapper geweest. Het is weer een stukje korter. Ik kreeg zo'n smal koppie van dat lange haar, dus heb ik nu weer eens een boblijntje. Wat vinden jullie ervan? (met m'n mooie nieuwe camera gemaakt!)Vrijdag is Malin met de klas gaan schaatsen. Nou zou je denken, dat gebeurt hier vaak, schaatsen. Maar dat valt reuze mee of tegen hoe je het wilt. Er ligt namelijk op veel goed bevroren meren dikwijls heel veel sneeuw, wat niet geruimd wordt. Erg jammer, maar toen de 1e klas donderdag een email kreeg dat een bepaald meer schoongemaakt was, hebben ze meteen een schrijven meegegeven aan de kids dat ze vrijdag de schaatsen mee mochten brengen. En wat wil nou het feit, Malin heeft geen schaatsen! Dat was niet zo'n probleem zei haar juf, want ze mocht vast van een klasgenootje wel de schaatsen even lenen. Je kunt tenslotte niet 3 uur op het ijs staan. Dat was natuurlijk heel fijn, maar Malin bleek grote voeten te hebben. Geen enkele schaats van haar klasgenoten paste. Maar die van de juffrouw wel! Ze heeft geschaatst, maar vond het toch niet zo heel leuk. Ake (sleeën) is toch veel leuker!

Gisteren hebben we onze boodschapjes gehaald en rondom huis onze beslommeringen gehad. De kinderen hebben wederom genoten in de tuin.........en we hebben de ijspegels maar weer eens van het dak geslagen. Elke dag worden ze weggehaald en elke morgen hangen er weer nieuwe.Zo kwam Malin laatst dat er achter het huis een hele grote hing, die "alsjeblieft mocht blijven hangen???" Nou vooruit dan, daar komt toch nooit iemand op dit moment. Of je moet je door een laag met sneeuw ploeteren. Nou wilde ik die lange ijspegel toch ook wel eens zien en er een foto van maken. Dus ik erop af. Zakte tot halverwege mijn bovenbenen weg in de sneeuw, maar goed. Het was de moeite waard. De bewuste pegel hing vanaf de dakgoot tot bijna in de sneeuw. Kun je het een beetje zien? Best indrukwekkend, maar ook gevaarlijk natuurlijk. Nou maar hopen dat de dakgoot het houdt....Vandaag was weer zo'n typische zondag. Eerst lekker in pyjama rondgehobbeld en daarna toch maar aangekleed om weer naar buiten te gaan. Het was niet koud, zo'n - 4, net als de hele week zo'n beetje trouwens en Malin en Hans wilden de lange latten weer eens onderbinden. In de straat ging het niet (meer) zo fijn, want ze hadden afgelopen week flink sneeuwgeschuifd in de Skogfaret. Dus in de auto en even een stukje rijden Bergsmyr (onze wijk) uit. Daar heb je 3 meren liggen waar je prima kunt skieën. Oma Ans en ik zijn met de kleinsten een eindje wezen lopen en sleeën.


Tegen etenstijd was iedereen weer thuis, dus we hebben de kachel lekker aangemaakt, zodat de schoenen, mutsen en wantjes konden drogen.Nu is het nog even genieten van de avond en morgen begint de gewone week weer.

4 opmerkingen:

Ans zei

Gezellig verhaal, leuke foto's in de sneeuw.....kortom, het is weer toppie wat je hebt geschreven.
En ik vind je haar en de camera helemaal fantastisch. Wie weet win je vandaag of morgen ook nog eens een mooi prijsje.
Mam

Anita zei

Heey Nicole en familie,

Weer genoten van je verhaal!
Nog bedankt voor je kaartje, hij was weer erg leuk.

groetjes Anita P

tante Marja zei

Hoi allemaal,

Weer een leuk stuk geworden. En wat een wintertje. OOk hier, maar het mag nu warm water gaan regenen.
Je haar is mooi geworden, wat leuk zo'n foto met je nieuwe camera.
Waarschijnlijk zal je in de winter meer foto's maken dan in de zomer, wat denk je zelf?
We zijn in het huis van Eric geweest, groot hoor, echt een fijn huis en hadden ook echt hard gewerkt.

Hier alles zijn gewone gang, lieve groeten voor allen.

Anoniem zei

Hey Nicolle

beetje late reactie ,maar je Haar zit goed hoor ! We zijn een maand verder ,misschien weer bijna naar de kapper ,nee hoor zo snel groeit het niet toch!

Liefs jolanda