zaterdag 24 januari 2009

Winter, dansles en meer van dat soort zaken.

Het wordt wellicht een beetje saai, maar we hebben nog steeds veel sneeuw. De laatste paar dagen is er misschien alles bij elkaar wel een meter gevallen. We hebben dus heel veel sneeuw geruimd, want je moet toch een uitgang hebben, nietwaar?








Maar zoals je ziet kunnen we weer naar beneden. Ben benieuwd hoe dat morgen weer zal zijn. Da's altijd weer een verrassing. We hebben dus ook al wel geleerd, om de sneeuwschep naast de voordeur te hebben staan. Zo kun je je altijd een weg naar beneden ruimen!!



Toen we laatst een advertentie in de krant zagen staan van de dansschool hier in Tvedestrand, waren onze meiden (Malin en Annika) helemaal opgewonden. Zij wilden ook naar dansles. Dus wij op maandag gaan kijken. Er waren heel veel roze meisjes in tututjes, jurkjes en roze balletschoentjes. Helaas was er geen plaats meer voor onze dansmariekes. Ze mochten zelfs niet aan de kant meedoen. En dit was vooral voor Annika een grote teleurstelling. Malin zat er maar een beetje naar te kijken. Na afloop even een gesprekje met de danslerares gehad en wat bleek, op donderdag was er nog een groep. Weliswaar voor wat oudere meisjes, maar Annika wilde zo graag, dat ze ook mocht komen. Dus op donderdag weer terug. Oma Ans was ook meegegaan om te gaan kijken. We werden als volwassenen echter de deur gewezen. De twee dansleraressen wilden met de meisjes alleen beginnen. De volgende lessen was er wel plaats voor de ouders en kijkers aan de kant. Maar na een half uurtje kwam Malin in tranen de zaal uit, gevolgd door een danslerares. Ze wilde niet meer meedoen, want ze vond het toch niet zo leuk. "Het was helemaal geen dansen, want de leraressen waren de haaien en de kinderen de vissen en we moesten heel snel rennen om niet door de haaien gepakt te worden!" Ik ben toen met Malin weer de zaal ingegaan, waar Annika nog lustig meedeed. We hebben even zitten kijken, maar Annika was wel erg klein tussen al die groten en ze wist ook meest van de tijd niet wat er van haar verwacht werd. Het was dus niet zo'n groot succes als gedacht. Jammer, maar misschien over een jaartje nog eens proberen.



Wat wel een succes was, was de eerste kennismaking met de grote school. Malin wordt in juli 6 jaar en gaat dan naar de 1e klas. Het was inschrijving en papa, mama, Malin en Annika gingen op weg naar Tvedestrand Skole. We werden verwelkomd door de papa van Ellen, een meisje wat ook bij Malin en Annika op de barnehage zit. Dat was dus al een bekend gezicht. Ze mochten kleuren en krijten op het schoolbord, terwijl papa en mama even een praatje maakten met "de meneer". Er werden wat formulieren ingevuld en na een tijdje kwam Malin binnen in het kantoortje en begon een gesprekje met de aardige man. We hadden net van te voren gezegd, dat er wellicht wat aandacht voor Malin aan het noors besteed mocht worden. Echter Malin knoopte heel vlotjes een gesprek aan en daar zaten we dan. Te klapperen met onze oren. Nee, met dat noors komt het wel goed!



Een wat mindere ervaring blijft toch een bezoekje aan de tandarts. Het was wel weer de hoogste tijd, dat we een controle moesten hebben, dus op weg naar Arendal, Hans en ik. In een prachtig oud, restaureerd gebouw in het hartje van de stad werden we vriendelijk behandeld door al het personeel. De tandarts, zijn assistente en de dame aan de balie namen alle tijd voor ons, heerlijk. Natuurlijk mogen we op 12 februari weer terugkomen voor verdere behandeling. De dag dat ik zonder vervolgafspraak weer naar huis ga, ga ik uitgebreid vieren. Ik heb altijd wel wat!!



Afgelopen maandag ben ik naar Grimstad geweest voor een avondje scrappen. Het is zo'n 3 kwartier rijden, maar het was wel heel gezellig. Leuk om weer tussen de creatieve mensen in te zitten en te kijken wat iedereen zoal maakt. Ik maakte een praatje met wat dames en vertelde dat ik er niet zoveel van begreep, van wat er allemaal gezegd werd. "Men vi snakker ikke, vi skravle!" (we praten niet, we babbelen maar een beetje). Ik moest maar vaker langskomen, dan kon ik het vast beter volgen over een tijdje. Nou de toon was gezet en het werd uiteindelijk een heel gezellige avond, voor herhaling vatbaar!!



Wat ons mam en mij ook nog erg verbaasde was onze kleine Caitlin. Wat wordt ze toch een grote meid. Zoals eerder vermeld nu al helemaal zindelijk, want ook 's nachts is ze droog. Maar ook in haar kleine koppie gaat het gewoon door. Zo afgelopen donderdag, toen we samen bij oma Ans op de thee waren. Caitlin zat in de hobbykamer met een klein sjabloontje te spelen. Er stonden allemaal letters op en ze begon te tekenen. Daarna zei ze op een gegeven moment welke letters ze al gemaakt had. Ik kon m'n oren niet geloven en heb er voor de zekerheid een filmpje van gemaakt. Elke letter was goed! En dat voor een kind van net 2 jaar. Wat een wijsheid!!




Zo, jullie zijn weer een beetje op de hoogte van ons wel en wee. Ik hoop dat jullie een berichtje achterlaten onder dit blogbericht. Laat iets van je horen, dat vinden ook wij erg leuk!!


11 opmerkingen:

Unknown zei

Wow, wat een sneeuw zeg. Wat een enorm pak. Waar moet je beginnen met ruimen hahahaha. Heerlijk hoor.

Leuk om weer jullie bezigheden e.d. van de afgelopen weken te lezen en die kleine Caitlin is een hele slimme meid.

groetjes van Joke

Anoniem zei

Wat een fantastisch verhaal. Heb er op de vroege zondagmorgen toch weer even van genoten.
Mam

Nicole zei

haha Joke, bij de voordeur!!

hennie8 zei

Hoi Allemaal
Nou zeg , wat een berg sneeuw . Ben ik effe blij dat dit niet bij ons ligt . maar toch een leuk plaatje om te zie.
En ja, je moet altijd de sneeuwruimer bij de deur hebben staan , zo kun je tenminste de pad meteen vegen , zonder dat er eerst overgelopen is. Wat sneu , dat de meisjes niet op dansles kunnen , nu maar duimen voor het volgend jaar.
Maar zo als ik het lees redden jullie meisjes het wel , kun je zien , hoe snel ze iets oppakken . Knap hoor.
Heb weer genoten van jullie verhaal.
Fijn weekend
Groetjes Hennie

Anoniem zei

Jeetje al die sneeuw, het lijkt me geweldig om dat mee te maken en vooral voor de kinderen moet dat een hele leuke speeltuin zijn.

Wij mogen dit jaar natuurlijk ook niet klagen met de sneeuw en vorst die wij hebben gehad.
De kinderen hebben inieder geval weer eens lekker kunnen schaatsen.

Het klinkt misschien heel vreemd als je zo'n pak sneeuw voor de deur hebt maar bij ons begint al weer een betje het voorjaarsgevoel te ontstaan.
Het vriest 's nacht net maar overdag is het heerlijk buiten en het lijkt net alsof je het voorjaar als weer ruikt. Kan natuurlijk ook zijn dat ik denk dat ik het ruik ......

Leuk dat het maandag avond een fijn avondje is geworden en wie weet wat het voor de toekomst zal brengen.

Groetjes,
Sandra

Anoniem zei

Hoi Nicole ( en ook de rest natuurlijk ).
Allereerst bedankt voor de mooie kaart, heel knap gemaakt, heb er met bewondering naar zitten kijken hoe je dat toch gedaan hebt.
Geweldig om te zien dat jullie echt al je eigen draai hebben gevonden in Noorwegen.
De kinderen doen het ook goed, wat wil je nog meer...
Hier alles ook goed, op het moment lekker weer. Afgelopen week heel veel regen gevallen, met ook de nodige wind!
Vind het altijd leuk om jullie verhaal te lezen, tot snel weer.

groeten van Anit Peeters

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Leuk om, na bijna 3 weken, weer jullie belevenissen te lezen. Fijn dat het met iedereeen zo goed gaat. Dinsdagavond weer skypen met het naaiclubje? Kunnen we weer bijpraten.
groetjes aan allemaal,
Anita vdK

Unknown zei

Hoi Ans,
Ben effe komen kijken maar wat ligt er veel sneeuw bij jullie.Daar was het bij ons niks tegen voor een paar weken terug en dat vond ik al veel.Goed dat je de sneeuwruimer bij de deur hebt staan.Leuk dat de meisjes zich zo goed aanpassen maar dat zeggen ze ook altijd dat kleine kinderen het veel eerder leren dan de grote mensen.Ans ik heb genoten van de sneeuwfoto's maar ik ben toch blij dat er hier niet zoveel ligt.
Groetjes Toos

Anoniem zei

Leuk om na een lange periode weer wat van jullie te lezen èn te horen (filmpje. Wat een knappe dochter hebben jullie, zindelijk èn taalvaardig. Ze mag zo bij mijn op de peuterspeelzaal in Zunder komen hoor. Even over dat dansen, nou dacht ik toch dat jij met Hans op dansles zou gaan. Mag Hans ook eens iets leukers doen dan alleen maar sneeuw ruimen. ha, ha, ha. Bij ons is het net herfst, wind en regen. Maar de dagen worden gelukkig al wat langer. Hier gaat alles zijn gangetje. Groetjes voor jullie allemaal!!!
Jos en Marga en de rest.

Anoniem zei

Heerlijk zeg zo'n pak sneeuw. Wij zitten er nu nog steeds op te wachten.
Jammer dat de kinderen niet op ballet kunnen. Wie weet volgend jaar in de beginners groep. Kun je ze niet alvast inschrijven?

Knap dat Caitlin al zo goed de letters weet. Dat kan Thirza nog niet hoor. Maar ze kan nu wel tellen tot 13 in het noors. Dat heeft ze weer van Denice geleerd. Erg grappig om te horen.

Groetjes Nancy

hennie8 zei

Hoi Annika
Hoi hoi , het is feest , er is er een jarig vandaag . Van harte gefeliciteerd hoor . 4 jaar , dan ben je al heel groot , hoor. Wens je een kei fijne verjaardag , Samen met papa en mama en oma , en al je vriendjes en vriendinnetjes .
En natuurlijk met heel veel cadeautjes. Ik lees nog wel een keertje hoe het feest is geweest.
Groetjes , en allemaal een fijne gezellige dag en alvast een fijn weekend gewenst
Hennie