maandag 5 januari 2009

Een wit nieuwjaar en het begin van het einde...

OK, we hadden geen verse sneeuw met kerstmis, maar... we zijn wel getrakteerd op een laag van zo'n, wat zal het zijn, 15 cm in het nieuwe jaar. Gisteren werden we wakker en het witte goedje schitterde ons in de net geöpende ogen. En da's best wít dan, hoor. Maar goed, de meiden konden niet wachten om weer naar buiten te gaan. Natuurlijk moet er toch eerst ontbeten worden, maar toen de pakken weer aan en erop uit. Zelfs Caitlin wilde mee naar buiten. Ze begint er al aan te wennen.Caitlin met de zandbakspulletjes in de sneeuw
Helaas was het geen plaksneeuw, dus er kon geen sneeuwpop gemaakt worden. Malin en Annika hadden de sleetjes al gauw weer gevonden, maar moesten een andere plek zoeken dan die van de vorige keer. Toen zijn ze telkens van de oprit afgegleden met het gevolg dat daar nu nog steeds een dikke laag ijs op ligt, die maar niet wil verdwijnen. En dat is best lastig met de auto. Dus zijn de meiden uitgeweken naar de zijkant van het huis.Dat ging best goed, tot dat de sneeuw wat minder werd op die plek en Malin eigenlijk meer óp de rotsen naar beneden ging. Ze vond het niet echt lekker aan de billen! Toen zijn de twee oudsten met oma Ans een mooi plekje in de straat gaan zoeken. En dat was snel gevonden, zo op zondag, (bijna) zonder verkeer. Caitlin vond het wel weer genoeg en kreeg koude handjes. Ze wilde weer naar binnen, dus zijn zij en ik weer de warmte op gaan zoeken in huis.


Over Caitlin gesproken, zij is in een volgende fase beland. Nou klinkt dat allemaal heel heftig en voor haar is dat ook zo natuurlijk. Wat wil het geval, ze heeft de pot ontdekt!! We hadden het potje al eerder in de badkamer gezet, maar na 1 keer een grote boodschap was de liefde over. Dus de pot weer uit het zicht en in de kast. Maar afgelopen zaterdag na het warm eten zei ze ineens: mama, ikke op potje poepen. Ik wist niet wat ik hoorde en ben snel de pot gaan halen. OK, we hebben even "gezeten" met een boekje voor wat afleiding en ja hoor, daar was-tie dan. Ik heb haar helemaal de hemel ingeprezen en we hebben samen afscheid genomen en de wc doorgespoeld. Sindsdien gaat de grote boodschap op de pot. Echter gisteren ging Caitlin weer terug op de schone pot. En wat kwam daar, jawel een grote plas. Weer een hoera en een grote kroel. Gelukkig was het niet de laatste keer, want ook vandaag is de pot gevuld met een mooie grote plas. We zijn dus aan het begin van het einde van het luiertijdperk. Heerlijk!!!8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, het stukje over de sneeuw vond ik leuk. Maar over dat potje. Tjee. Ze zijn wel allemaal retesnel met zindelijk worden. Flauw erik grapje. Groeten Erik

Nicole zei

Erik, dit is een beschaafde, openbare internetsite, hoor!!
Dan neem je zulke woorden toch niet in de mond?! Foei!!

hennie8 zei

Hoi Nicole
Ja , dat is weer een mooi stukje , maar ik hoef er niet voor naar Noorwegen te komen. Hier ligt ook zo`n 10- 15 cm sneeuw en het vriest dat het kraakt , vannacht was het nog min.14.6 . De weg is ook bar slecht , en ik stap nu echt niet in de auto , dus geen hobbyen vandaag , doe het wel thuis.
Het verhaal van Catlin , komt mij heel bekent voor, bij Amber is het nu ook net zo. Krijg haar weer vrijdag , de hele dag , super .
Groetjes en nog veel sneeuwpret

Andrew zei

Hoi Hans en Nicole,

Hier een berihtje uit een misschien wat onverwachte hoek. Wij hadden het over jullie op het werk, en jullie blog was snel gevonden. Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben in Noorwegen. Ik heb jullie blog teoegevoegd aan mijn favorieten en zal proberen regelmatig te kijken, nu hoeft dat niet zo moeilijk te zijn lijkt mij.
Groetjes Andrew

Andrew zei

Oh ja,

Hans je weet het, typen is niet mijn sterkste kwalilteit. dus let niet op de rare woorden die soms kunnen verschijnen. Die @#$%%$###$ toetsenborden ook.
Greetz

Adje-Leo zei

Weer een aardig overzichtje met het wel en wee van de dames daarboven, we zijn altijd weer nieuwsgierig naar de laatste gebeurtenissen.
Ga zo door meisjes,
de groeten opa en oma.

Fam van Dijken zei

Wat leuk he hoe ze kunnen spelen in de sneeuw. Hier regent het nu heel de dag en het is 7 graden boven nul. Het pak sneeuw is langzaam aan het veranderen in een blubberzooi.
Wat goed dat ze het al op het potje doet. Thirza heeft het niet doorgezet. Het zou fijn zijn als Caitlin het wel deed.

Moet snel gaan koken. Maar wilde toch even reageren. Was al weer een tijdje geleden.

Groetjes nancy

Ps hoe zit dat nu met jullie verblijfsvergunning? echt voor 1 jaar?

Miranda zei

Hallo lieve familie,

Het zag er bij jullie behoorlijk wit uit zeg(hopelijk nog steeds)!!!Bij ons is het weer regenachtig maar niet getreurd we blijven lekker binnen.Robbe vermaakt zjin eigen toch wel en Jurre kruipt erachter aan.Neeee hij loopt nog steeds niet,maakt zijn eigen absoluut niet druk,dus doen Richard en ik dat ook niet.Rich heb trouwens ander werk.En hij vindt het weer een uitdaging en dat moeten we hebben he!!!Komt die ook weer fluitend thuis.Trouwens echt goed van Caithlin dat ze op het potje poept.En leuke fotos van de Kerstviering.Zag er heel knus en gezellig uit.Veel fotos.We sturen binnekorrt weer een kaartje want binnenkort is Annicka weer jarig.Robbe zal er een mooie tekening bij maken hoor!!!De groeten van de familie Dictus uit Achtmaal (Was weer veel te lang geleden).