dinsdag 1 december 2009

Op bezoek, 4 vriendinnen uit Nederland!!Het laatste weekend van september kwamen er 4 vriendinnen van me uit Nederland op bezoek. Ze waren er vrijdags en gingen zondags alweer naar huis. Het moest dus een gezellig, vol maar wel ontspannend weekend worden. En dat werd het!!Hans vertrok vrijdagsmorgens om de dames van Torp op te halen. Het vliegtuig landde om 13.00 u en mijn mannetje was precies op tijd. Rond half 3 zaten we met z'n allen op het terras. Zoals we eigenlijk voor elk bezoek doen, hadden we ook nu weer muffins gebakken. De meisjes vinden dat geweldig, want dan mogen ze helpen en muffins zijn natuurlijk nog lekker ook! Ook bij de "grote meisjes" vielen de muffins, met noors vlaggetje, in de smaak! En bij bezoek uit Nederland hoort ook eigenlijk altijd kadootjes. We werden wederom verwend met stroopwafels, speculaas, en nog veel meer. De kinderen kregen alledrie prachtige badhanddoeken met hun naam erop geborduurd. En natuurlijk speelgoed, ja we zijn allemaal weer goed bedeeld! Bedankt meiden!!

Voor de eerste maaltijd had ik iets noors in gedachten: lapskaus (uitgesproken als: lapskuis). Het is een stoofpotje van allemaal blokjes aardappel, ham, wortel, koolraap, ui en kruiden in een witte dikke saus. Echt heel lekker en vullend. Ik had bij de Meny (zeg maar AH) een lapskaus voor 8 personen besteld. Ja besteld, hij is daar ontzettend lekker en ik had er niet zoveel tijd voor, eerlijk gezegd. Maar we kregen een flinke bak met lapskaus mee, zoveel dat er nu nog porties in de diepvries zitten. Ach da's altijd handig, nietwaar? Gelukkig vonden onze gasten het ook erg lekker en gingen we met een vol buikje de avond in.
Mijn lieve mannetje heeft dit weekend eigenlijk volledig voor ons kroost gezorgd, zodat ik me kon vermaken met m'n vriendinnen. Omdat ik toch, net als in Nederland destijds, gezellig bezig wou zijn met z'n allen, had ik een workshopje bedacht. Het moest iets worden met onze achtergrond als clubje (het kledingnaaien), maar de dames konden natuurlijk niet hun naaimachine meesjouwen. Ik had de meiden de opdracht gegeven een stopnaald mee te brengen. We zouden een tas gaan maken. Hiervoor had ik scrappapier gelamineerd en er gaatjes ingestansd. Alle benodigheden erbij, zoals draad, ringetjes en (schouder)band. Dit idee had ik een keertje gezien op de site van Frences (kijk maar eens bij toepassingen). We zaten dus de eerste avond weer als vanouds bijelkaar gezellig te naaien (met de hand!).
Ik denk dat Ingrid haar dochter miste (en misschien het kappen van haar haartjes), want ze vroeg of Malin er zin in had om haar lange lokken ingevlochten te hebben. Daar had Malin wel oren naar. Ik heb meteen even meegekeken, want ik had het wel eens gedaan, maar een kleine opfriscursus was nooit weg! En het resultaat was prachtig!!
Natuurlijk wilden de dames de omgeving verkennen. Waar wonen wij nou eigenlijk precies? Dus op zaterdag gingen we 's morgens op weg. Eerst werd onze wijk bekeken. De barnehage, waar onze jongste twee naar toe gaan. We moesten door de ramen naar binnen turen, want het was zaterdag. Maar dat mocht de pret niet drukken. Jolanda en ik hebben zelf nog even op de wipwap gezeten!! Na de straatjes van Bergsmyr gezien te hebben, zijn we op weg gegaan naar het stadje. Het was prachtig weer, dus de wandeling was heerlijk. Lekker in het zonnetje. In de gågata van Tvedestrand was het høstmarked. Alle waren stonden buiten en de terrasjes waren goedgevuld. We zijn verder gelopen naar de haven door de smalle straatjes van het oude centrum. Daar was het prachtig met de zon op de Tvedestrandsfjorden. Via de school van Malin, die natuurlijk ook bewonderd moest worden zijn we door het park weer terug naar huis geklommen. Bovenaan het pad konden we even uitrusten en heeft Malin meteen een leuke foto van ons allemaal gemaakt.
Op zaterdagavond is het bij ons altijd frietjes eten. Daar weken we nu natuurlijk niet vanaf. Dus allemaal weer een plaatsje gezocht aan de keukentafel en lekker "hollands-noorse" frietjes gegeten.

's Avonds zijn we weer verder gegaan met onze tassen. Ik heb voor de schouderbanden de naaimachine toch weer even op tafel gezet. Rond een uurtje of 9 waren ze af en konden we met onze zelfgemaakte tas op de foto! Een leuk souvenier uit Noorwegen. Wat wil je nog meer?!

De rest van de avond hebben we gezellig kletsend door gebracht. We zijn niet te laat naar bed gegaan, want de dames moesten vroeg op om het vliegtuig van 12 uur weer te nemen.

We hebben met z'n allen ontbeten 's zondags, de koffers werden ingepakt en na een paar dikke knuffels en "klemmer" zijn de meiden weer in de auto gestapt om door Hans weer naar Torp te worden gebracht.

Anita, Jolanda, Ingrid en Anita, het was een heel erg leuk weekend.
Ik hoop dat we elkaar snel weer zullen zien!!

.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Nicole,

We hebben even moeten wachten, maar het is weer een leuk blogbericht geworden. Even nagenieten!
Het was erg leuk om zelf te zien hoe jullie wonen en natuurlijk ook fijn om elkaar weer eens live (niet via de webcam) te zien.
We kijken uit naar ons volgend weerzien.

groetjes aan allemaal,
Anita vdK

Anoniem zei

Hey Nicolle

Leuk hoor ,om ons weekend terug te lezen en te zien .Wat was het gezellie hè !!!

Knuffel aan de Tulekopjes hihihi

Liefs Jolanda

Anoniem zei

hoi Nicole,


erg leuk om ons weekendje zo weer een beetje opnieuw te beleven.
Leuk gedaan!!!

de groetjes en hadde(ik weet niet of ik het goed schrijf)
INGRID

Anoniem zei

Hoi familie,

Wat leuk weer een stukje te lezen.
Nou dat zag er gezellig uit met de meiden.
Och arme Hans, met zoveel twetterende vrouwen om zich heen!

En wat een mooie tassen !!!!!
Je moet maar les gaan geven Nicole.

Hier alles oke, vele groeten van jullie allen en tot mails.

Tante Marja