zondag 31 mei 2009

De maand-update ;-))

Vanuit een prachtig zonnig Tvedestrand, met nu al 22 graden op de thermometer, een verslagje van de maand mei. Er is weer veel gebeurd, te beginnen met waar we geëindigd zijn de vorige keer, het bezoekje van Erik, Esther en de kids.
Het was een gezellig weekje. We zijn ze met 2 auto's wezen halen. Hans en Annika in de Subaru en ik (Nicole) en Malin in de Volvo. Ze stonden allemaal al te wachten toen we aankwamen. Het bleek dat het vliegtuig al eerder geland was. Wind mee gehad?? Wellicht. Met wat lichte regen zijn we weer terug gereden. Ot wilde bij ons in de auto, een heel druk mannetje kwamen wij achter, maar goed de dames werden goed geëntertained en zo was de terugweg een fluitje van een cent. We zijn eerst even naar hun huisje gereden richting Risør (wij waren natuurlijk ook benieuwd ernaar) en daarna hebben we bij ons thuis een lekkere pizza gegeten.

De week die volgde hebben we toch ieder een klein beetje ons eigen plan getrokken. Erik en Esther zijn dinsdag bijvoorbeeld naar het dyrepark in Kristiansand geweest en onze meiden zijn gewoon naar de barnehage geweest. Hans moest nog een paar dagen werken, maar was vanaf woensdag vrij. Op donderdag heeft Hans middels een autotur onze omgeving laten zien aan Erik, Esther, Daan en Freek. Wij hebben Ot meegenomen naar Risør en hebben gepicknickt aan de haven. En we hebben onze familie natuurlijk lekker thuis op bezoek gehad. De kinderen hebben zich vermaakt buiten, op de schommels en de trampoline. Toen het op zaterdag weer tijd was om ze weer naar het vliegveld te brengen, vonden we het jammer dat ze weer naar huis gingen. Vooral de kids, die het erg gezellig vonden om weer met elkaar te spelen. Hopelijk komen ze nog een keertje terug.


Een poos geleden, het was toen nog erg koud, is onze buurkat een keertje in de 20 meter hoge bomen beland. Met geen mogelijkheid was ze eruit te krijgen. Lokken hielp niet, roepen niet en ze konden er (bijna) niet bij. De kat heeft er een dikke 24 uur in gezeten en maar mauwen!! Er werd nog gedacht aan de brandweer, maar dat was gelukkig niet nodig. Toen ze het uiteindelijk welletjes vond, is ze op de schouder van de vader van de buurvrouw naar beneden gekomen. Een paar dagen daarna vroeg de buurman of het niet mogelijk was om die hoge bomen om te hakken. We vonden het niet zo'n probleem (wel jammer van zulke mooie exemplaren), maar de bomen stonden op gemeentegrond. Dus ik naar de gemeente. Er is een ambtenaar komen kijken en het mocht. Als we de kosten van het omhakken zouden betalen, mochten wij het hout behouden. Een prima deal. Dus op een maandagmorgen stond Paul, de houthakker, voor de deur. Hij was maar alleen en ik vroeg me af hoe hij die klus zou klaren. Maar hij hijste zich in de benodigde kledij en bracht een heleboel gereedschappen naar boven. Na een uitgebreide inspectie ging hij aan het werk. Het was erg spectaculair om te zien. En het gekraak van die omvergaande knotsen van bomen. Timmbeeeer....!!

Malin heeft begin mei een nieuwe fiets gekregen. Ze groeit zo hard en kwam met haar knieën bijna tegen het stuur van haar oude fiets. Dus op zoek en een prachtig exemplaar gevonden bij de Biltema. Roze met een regenboog erop. Ze moest wel even geduld hebben, want het was een bouwpakket en papa, die gewoon moest werken, was pas om 4 uur thuis. Maar na het avondeten kon ze op de trappers. En ze fietste er zo op weg, met in haar kielzog Annika op de bakfiets .


Misschien wel op de fiets, gaat Malin vanaf half augustus naar de Tvedestrand skole. Ze mocht 7 en 8 mei eens een kijkje komen nemen en kennis komen maken met haar 2 nieuwe juffen en klasgenoten. Op de speelplaats werden de namen van de kinderen afgeroepen en het kind mocht naar voren komen en de jufjes een handje geven. Dat was natuurlijk erg spannend, maar ze was heel flink en stapte zo naar voren. Daarna gingen we allemaal naar binnen. Na een half uurtje lieten we de kinderen alleen om ze tegen het middaguur weer op te halen. De volgende dag zijn de ouders meteen naar huis gegaan en hebben de kinderen naar een concert geluisterd met liedjes van Margrethe Munthe, schrijfster van kinderliedjes, uitgevoerd door de kinderen van de Tvedestrand skole, o.a. ook door ons buurmeisje. Malin heeft erg genoten van de twee førskoledager en kijkt erg uit naar het begin van het schooljaar!

Zo het feest was voor Malin, zo was het 9 mei feest voor Hans. Hij is 42 jaar geworden. Het was echter een gewone zaterdag, waarin heerlijk geknutseld is. Hans heeft de gang en mijn hobbyhoekje aangepakt. Er zaten erg veel gaten in de muur, achtergelaten door de vorige bewoners. Dat moest anders. Dus de plinten en het behang eraf en aan de slag met glasvezelbehang en de egghvite verf. En na de nodige bloed, zweet en tranen EN uurtjes hebben we een heerlijke frisse gang, die door de witte laag toch een beetje lichter is geworden.

En zie hier het resultaat. Het mag er zijn. OK, we zitten wel weer in de rommel, zo nu en dan, maar dan krijg je er wel wat voor terug. En een groot voordeel van een houten huis, je zit niet zo gauw in de bouwstof. En het werkt een stuk sneller (aldus mijn man!). Het laatste wat Hans aangepakt heeft is de garderobekast in de hal. Daar zitten nu allemaal mooie planken in. Het volgende project staat natuurlijk alweer op stapel, maar gelukkig moet dat nog even groeien in Hans zijn hoofd.

2 opmerkingen:

Adje-Leo zei

Hans, Nicole en de meisjes dat is weer een heel mooi bericht. Zo blijven wij op de hoogte van al jullie vorderingen.En zoals je weet komen we binnenkort weer eens kijken. Met groetjes Leo en Adje

Anoniem zei

Hoi Hans en Nicole,

Help ik ben jullie adres en emailadres kwijt, wil graag een geboortekaartje opsturen als de kleine geboren is...., maar kan geen contact krijgen met jullie, zouden jullie je adres naar mij willen mailen op linda.van.rooijen@planet.nl,
groetjes, Linda Matthijssen