dinsdag 23 maart 2010

Smeltende sneeuw, dooi en het regent zelf!!

Na ons groene weekje in Nederland zijn we weer teruggekomen in een wit en winters Noorwegen, zoals jullie hebben kunnen lezen. Maar gelukkig is hier ook de lente in aantocht. Het dooit al aardig en het sneeuwruimen is aan het afnemen. Nu zijn we zo'n beetje bezig met het opruimen van al het ijs, wat onder de sneeuw tevoorschijn komt. Als het zo dooit, kun je met een schop stukje voor beetje het ijs weghakken, zodat je weer heerlijk op de stenen en asfalt kunt gaan.

Op zondag 7 maart ben ik dan ook beziggeweest om onze trap en het terras te ruimen. Het is schitterend weer en we zijn dus allemaal buiten. Genieten van de zon. En ja, er zijn meer Noren die naar buiten komen. Het is de laatste dag dat de meiden met de slee van de oprit kunnen glijden. Onze buurman Kurt is samen met zijn dochter Selma, het vriendinnetje van Caitlin, ook aan het spelen buiten en komt op om een praatje te maken. Later komt ook mamma Lise nog en het hele spul gaat naar binnen om even wat te kletsen en te spelen.

's Maandags begon het gewone schoolleven weer, dus weer vroeg uit de veren en Malin naar school gebracht. Bij ons is maandag wasdag, en nadat Malin weer in de schoolbankjes zat, ben ik aan m'n huishoudelijke taakjes begonnen. 's Middags nadat Malin weer thuis was, zijn we met Hanneke (onze Nederlandse kapster, die ook altijd bij me komt scrappen) en haar honden een eindje wezen wandelen. De meiden vonden het wel wat, 2 van die grote Collie's. Sindsdien vragen ze de hele tijd of ze toch ook geen huisdier mogen. Tot nu toe hebben we de boot mooi af kunnen houden.... 's Avonds komen m'n vriendinnen weer gezellig scrappen.

Op dinsdag hebben we onze dagelijkse dingen gedaan. Wel kregen we een verrassing met de post, de Nederlandse belastingpapieren. Of we deze even wilden invullen en voor 1 mei terug wilden sturen. Nou ja, we hebben nog even. Aan de ene kant wel handig, nog een bankrekening in Nederland, maar aan de andere kant, als we nou telkens een belastingformulier krijgen, moet ik er toch nog eens over nadenken.

Op woensdag gaat Malin slechts 2 uurtjes naar school en ik ben in die uurtjes even boodschappen wezen doen. Michelle is 's middags nog komen spelen, eerst buiten en daarna toch binnen, want ze waren toch wel erg nat geworden van de smeltende sneeuw. Het dooit nu goed door en toen we binnen zaten kwam er een heel pak ijs van het dak van het huis afglijden. Wat geeft dat een hoop herrie. Maar goed dat de kids binnen waren!

Donderdag werd een leuke dag voor Malin, ze is gaan skiën met haar klas. Dus 's morgens de boterhammen en drinken klaargemaakt, extra kleding mee, skischoenen aan en de ski's en stokken in de auto. Gelukkig mocht de rumpeakebrett ( sleetje ) thuisblijven. Het was wel even wennen voor Malin, want ze dacht dat ze het al heel goed kon, maar er waren natuurlijk kinderen die nog beter en sneller waren. Ach als je in dit land geboren wordt en je al met 2 jaar op de ski's staat.... Daarom wilde Malin graag 's avonds met pappa nog even naar de loipes om extra te oefenen. Enne gisteren kwam toch de sneeuw van het dak van het huis afglijden? Vandaag gleed de sneeuw van het dak van de garage, precies op m'n net geruimde pad en trap. Nou ja, een kleine doorgang gemaakt enne... de rest smelt wel weer.

Nadat ik Malin vrijdag van school had gehaald, zijn we meteen even langs de speelgoedwinkel gereden. Ze had weer een uitnodiging gekregen voor een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Daar in de winkel kwamen we ons bovenbuurmeisje tegen. Voor haar hebben we ook maar meteen een kadootje gekocht. Ze was immers die dag jarig.

Zaterdag 13 maart, Hans en ik zijn samen naar Grimstad en Arendal gereden voor wat boodschapjes, terwijl oma Ans op de meiden past. Onderweg belt onze buurman Kenneth om te vragen of Hans en Malin meegaan 's middags om te gaan skiën in Hanto, vlakbij Tvedestrand op zo'n 10 minuutjes afstand. Daar heeft Malin wel oren naar! De rest gaat naar Grisen. Kunnen Caitlin en Annika zich ook even lekker uitleven daar.

Malin is zondags naar een verjaardagsfeestje geweest. Ze werd opgehaald door een vriendinnetje en haar moeder en ik ben ze gaan halen. Ze zaten in een prachtige omgeving. Het is wel leuk dat je steeds weer op geweldig mooie plekken komt, en dat zo dichtbij huis.

Maandag is een gewone dag geworden met eigenlijk niet zo veel bijzonders. De zon was wel volop aan het schijnen, wederom goed voor de dooi!

Vandaag, dinsdag was het barnehagedag. Annika gaat met haar leeftijdgenootjes vanuit de barnehage naar het stadje....


... om met alle kinderen geboren in 2004 en 2005 van de Tvedestrandse barnehages samen een concert te geven in de gågata.


Het was er erg druk, ondanks de natte koude wind.

En Annika? Die genoot ervan dat oma Ans en mamma haar aanmoedigden.

Op woensdag en donderdag is er niet zoveel bijzonders gebeurd. Hans is donderdag na het werk na de opticiën geweest en daarna zijn we samen naar een informatie-avond op school geweest. Enne o ja... het regent weer! Dat is toch wel weer even wennen na 4,5 maand sneeuwvlokken!!

Op vrijdag krijg ik niet zoveel uit m'n handen, dus gaan we even 's middags een frisse neus halen en lopen naar Grisen. Daar komen we m'n vriendin Heidi tegen en wat blijkt? Zij had hetzelfde! later die dag krijg ik nog de vraag van Heidi of ik zin heb om de volgende dag samen naar Arendal te gaan, zonder man en kinderen. Dat leek me erg gezellig, dus oma Ans gevraagd of ze wil babysitten, want Hans moest doorwerken in het weekend. Dat was gelukkig geen probleem!

Na de meiden 's zaterdags om kwart voor 10 bij oma Ans te hebben gedropt, ben ik om 10 uur opgehaald door Heidi. We hebben een hele leuke dag gehad. Ik ben op plekken geweest, waar ik nog niet geweest was. We hebben gezellig samen geluncht. En opgepept ben ik om half 3 weer thuis. Ik hoorde wel dat de meisjes het ook leuk hadden, want ze hebben samen appelmoes gemaakt en muffins en broodjes gebakken. Hans was ook tegen 3 uur weer thuis.

Toch moest Hans zondags ook weer naar Arendal, dus ben ik alleen thuis met de meiden. We hebben eerst lekker in pyjama rondgedreuteld, daarna in bad en 's middags zijn we bij oma Ans een kopje koffie gaan drinken. Maartje was er ook om haar wegwijs te maken in de busverbindingen naar het vliegveld. Oma Ans gaat woensdag weer voor een weekje  naar Nederland, vandaar.

Nu nog een paar daagjes en dan hebben Malin, Annika en Caitlin paasvakantie. De meiden kunnen misschien weer lekker in de tuin spelen, als het tenminste een beetje door wil zetten, die dooi. We kunnen in ieder geval al weer wat gras zien aan de kanten en ook in de bloembakken komt er wat omhoog. Bij een vriendin van oma Ans kwamen de sneeuwklokjes en crocusjes al boven de grond uit. Dat geeft goede hoop, nietwaar?

maandag 15 maart 2010

Ben je ook benieuwd naar mijn weekje wintervakantie.

Ja, of ik nu wil of niet, er moet natuurlijk ook een verhaaltje komen over mijn weekje vakantie hier. Maar eigenlijk valt er niet eens zoveel te vertellen. Heb niet eens zo heel veel beleefd. Ja, er is ontzettend veel sneeuw gevallen………dus daar kan ik over vertellen. Maar dat vinden jullie vast saai. Nou ik niet hoor, heb het er hartstikke druk mee gehad iedere dag. Dus zo af en toe schrijf ik er toch wat over.
Als de auto met de vakantiegangers donderdagmorgen om kwart voor 6 is vertrokken, begint het al te sneeuwen. Snel dus even kijken op http://www.yr.no/ hoe het er de komende dagen uit zal zien. En dat belooft niet veel goeds. Sneeuw tot en met zondag. Zo, daar ben ik mooi klaar mee. Oké……..Rune komt dan wel met de snowfrees om de oprit schoon te houden, maar de rest is voor mij.
De reis naar Rijsbergen is prima verlopen en het is wel fijn dat ik via sms-jes op de hoogte wordt gehouden. In gedachten reis je toch met ze mee. Als ik ’s avonds nog even met ze skype, kan ik gelijk vertellen dat Rune al druk in de weer is geweest. Ik heb me een pad gebaand naar boven en eens even gekeken of er nog wat te wassen viel (natuurlijk wel) en ik heb ook de koelkast geplunderd (grapje).

Ik had me voorgenomen om iedere dag wat te doen in huis bij de jongelui. Dus vrijdagmorgen, na het dagelijkse ochtendritueel, maar weer door de sneeuw naar boven. Natuurlijk eerst een pad gemaakt ……….kortom, de dag is buiten begonnen. Rune is ook alweer vroeg geweest en de oprit is begaanbaar. Boven de keuken en de badkamer een beurtje gegeven, alle afwas opgeruimd en toen was het alweer tijd voor de lunch. Heb best wel veel tv gekeken. Vandaag een spannende wedstrijd voor de Noren op de Olympische Spelen in Vancouver. Ze kunnen goud winnen met curling. Maar het wordt zilver. Dan het schaatsen. Dat komt niet op tv, maar gelukkig wel op de Wereldomroep op de computer. Had ik nu maar een Nederlandse schotel. Ben natuurlijk ook bezig geweest met een kaartje te maken. De dames van mijn clubje willen ook graag het embossen leren, maar ik moet het zelf eerst onder de knie krijgen natuurlijk. Heb geskypt met een vriendinnetje in Nederland, die echt een kei is in deze techniek.

Na twee dagen en nachten gaat het al een beetje wennen………..het alleen zijn. Kan me natuurlijk wel vermaken, maar ik had vandaag (zaterdag) ook graag eens naar Arendal of Risør gegaan. Jammer dat het weer een spelbreker is. Ja, natuurlijk kon ik gaan, maar het is veel gezelliger met de zon als met de sneeuw. Rune is alweer geweest en samen met Elin heeft hij ook een kopje koffie bij me gedronken. Als ik tegen de middag de post uit de brievenbus heb gehaald, roept Liv me voor een bakkie leut. Gezellig met Gunnar zitten praten over de Olympische Spelen. Hij volgt het ook en omdat ik ook een fan ben van de Formule 1 (begint binnenkort ook weer) pols ik hem eens of hij daar ook van houdt. Nee, is meer een fan van het motorrijden. Logisch natuurlijk, als het straks weer goed weer is, trekt hij er zelf met zijn motor op uit.

Zondagmorgen geskypt met Nicole. Ze is gisteren samen met Nicole (vriendin in Nederland) naar Heesch geweest. Daar zit een hele grote hobbywinkel en of je nu wil of niet, je moet daar natuurlijk weer veel nieuwe dingen kopen. Zo’n uitgebreide winkel hebben we hier in Noorwegen nog niet gevonden. Dat missen we dus wel een beetje.
Ook het etentje met tante Marja en oom Willy op vrijdagavond bij “De Tijd” in Rijsbergen was heel gezellig geweest. Zo tussen de regels door merk ik wel, dat ze Nederland toch een beetje “ontwend” is. Overal is het heel erg druk. Kortom…………om in Noorwegen te gaan wonen is een goede keuze geweest.

Vandaag word ik om 4 uur verwacht voor een etentje bij Liv en Gunnar. Heb voor Liv een paar leuke boekjes ingepakt. Ze is een enthousiaste kaartenmaakster geworden. Zit even te denken of ik nu even wat eerder moet gaan of precies om 4 uur. Uiteindelijk ga ik om 10 voor 4, maar ik begrijp later dat ik precies om 4 uur aan had moeten bellen. Niet dat het erg is dat ik er eerder was, maar als de Noren zeggen……4 uur is dat 4 uur. Niet eerder en niet later. Gunnar had een voortreffelijke maaltijd gemaakt. Hier is het menu:

Forret: Scampi og kamskjell på seng av safranris. Aspasges garnityr
Hovedrett: Elgstek med fløtesaus of dampened grønnsaker
Dessert: Tilslørte bondepiker
Kaffe med nybakt kringle.

Zal ik het toch maar vertalen:

Voorgerecht: Scampi’s en jacobsschelpen op een bedje van rijst met safraan, gegarneerd met groene asperges.
Hoofdgerecht: Soort rollade van eland met witte roomsaus en dampende groenten.
Nagerecht: Gesluierde boerenmeid (wil je het recept…….stuur me een berichtje).
Koffie met versgebakken taart

Liv en ik hebben samen nog even wat gekletst en zo rond 8 uur ben ik weer naar huis gegaan. Het was heel gezellig.

En intussen is het dus al maandag geworden. Vandaag strijken en nog wat wassen. Ja, daar is het tenslotte maandag voor. Na alle sneeuw van de laatste dagen, is het vandaag heerlijk buiten. Heb zelfs buiten een kopje koffie gedronken en een boterhammetje gegeten. Echt luxe natuurlijk. Het gaat opeens ook flink dooien. De ijspegels vallen van het dak. Gelukkig net niet op mijn hoofd. Omdat Liv morgenavond komt in plaats van woensdag, ga ik alvast wat voorbereiden om samen te maken. Verder is het vandaag een rustige dag geweest. Heb nog wel een kaartje gemaakt natuurlijk. Zou ik verslaafd zijn aan het maken hiervan. Het lijkt er wel op hé?

Dinsdag 2 maart………..trouwdag van Hans en Nicole 8 jaar geleden. Heb ze natuurlijk gefeliciteerd en ik hoor dat ze wat lekkers bij de koffie hebben. Nou daar had ik ook wel zin in. Heb mezelf dus getrakteerd op koffie met wat lekkers in het “restaurant” in Grisen. Daarna boodschappen gedaan, want er moet natuurlijk ook gegeten en gedronken worden. Heb een heerlijke maaltijd voor mezelf gemaakt en terwijl ik daarvan zit te genieten, komt met een donderend geraas de hele lading sneeuw van de overkapping bij mijn voordeur naar beneden. Nou ja sneeuw…….het is meer ijs dan sneeuw. Was wel even schrikken natuurlijk. Liv en ik hebben een hele gezellige avond gehad. Heel veel gelachen en ook nog 2 kleine kaarten gemaakt. We kunnen het samen goed vinden. En dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk, want ze zijn allebei van een prima jaar, nl. 1941. Ja, heb ook nog wel wat gedaan in het huis boven hoor. Morgen en donderdag de allerlaatste dingetjes.

Woensdagmorgen eerst papier gesneden voor Liv. Ze had heel veel gekocht en dat moest “klein” gemaakt worden. Heb daarna mijn hobbykamer maar weer eens even opgeruimd, want vanavond moet er wel weer plaats zijn natuurlijk. Papier gesorteerd en het ziet er nu weer netjes uit. Toch eens nadenken hoe ik het op een betere manier op kan bergen. Ben er niet zo erg tevreden over.
’s Middags nog wat klusjes boven gedaan en na het avondeten kwamen Anne Berit en Tove. Ze vonden het zo gezellig dat ze pas om half 11 naar huis gingen. Goed teken toch?

Vandaag mijn laatste dagje alleen. Eerst heb ik gestofzuigd boven, de ramen gezeemd (nu maar hopen dat er voorlopig geen kinderhandjes op te zien zijn) en als ik na het eten naar de bloemist ben geweest, ziet alles er weer gezellig uit. Heb mezelf ook maar getrakteerd op tulpen uit Nederland. Heb een sms-je gekregen dat ze zijn vertrokken. De reis verloopt goed, in Denemarken is het drukker dan verwacht. Ja, de Noren gaan terug naar huis. De wintervakantie is voorbij. Net na het avondeten doe ik de “varme pumpe” aan, zodat het niet zo koud is in huis. Strooi ook nog wat grit voor de deur, want het is spekglad overal. Ik ben maar wakker gebleven en ben blij dat ze om half 2 weer thuis zijn. Snel naar boven en iedereen gaat lekker slapen.

Zo, jullie weten ook weer een beetje hoe ik het heb gehad. Moet wel even zeggen, dat vanaf het moment dat de vakantie voorbij is, er geen sneeuw meer is gevallen. Het is schitterend weer geworden met temperaturen overdag boven de 0 graden.

dinsdag 9 maart 2010

Naar Nederland (ons 100e blogberichtje, leuk hè!)

Zoals beloofd weer een berichtje uit Noorwegen. We willen jullie laten weten hoe we het ervaren hebben weer in Nederland te zijn geweest, wat we allemaal gedaan hebben en hoe het nu is weer thuis te zijn.

Maar we beginnen maandag 22 februari. Nadat ik Malin naar school heb gebracht ben ik met Caitlin voor een nacontrolebezoekje naar de huisarts geweest. Ze had oorontsteking, maar dat was weer prachtig genezen. Ook mijn bloed is geprikt, omdat ik wat moe en lusteloos was de laatste tijd. Nu blijkt dat ik (weer maar eens een keer) te weinig ijzer in m'n bloed heb. Ik ben dus alweer Floradix aan het drinken. Een heel vies ijzerextrakt. Hopen maar dat dat helpt.We hebben lijstjes gemaakt wat we allemaal moeten meenemen naar Nederland, want het is bijna zover.
's Avonds heb ik m'n clubje weer op bezoek gehad.
Dinsdag heb ik, heerlijk alleen, al heel wat spullen klaargelegd. Samen met ons mam ben ik Malin van school gaan halen en hebben we samen boodschappen gedaan. Niet teveel natuurlijk, maar net genoeg om alles nog op te kunnen maken.

Nadat de dames 's woensdags mij hadden verteld welke kleren ze mee wilden nemen naar Nederland, zijn ze met oma Ans nog even naar Grisen gelopen, zodat ik alles in de tassen kon stoppen. Alle telefoons zijn opgeladen en zo ook de nintendo's. De bootticket is uitgedraaid en de id-kaartjes zijn verzameld. We kunnen!

Ik ben donderdags om 4 uur opgestaan om brood te smeren, de drinkflessen te vullen en de laatste zaken in de auto te leggen met Hans. De dames zijn nog wat slaperig in de auto gezet en we zijn om kwart voor 6 richting boot gereden. Daar moesten we om 7 uur op de kade staan. De boottocht ging heel voorspoedig. We zaten in de business class, een soort opstelling van gemakkelijke stoelen, als in vliegtuig.

 Met een keukentje met koffie, thee, allerlei drinken, koekjes, fruit etc. tot onze beschikking. Om half 12 waren we van de boot en konden we gaan rijden. In 1 keer door Denemarken, waar het behoorlijk sneeuwde en de wegen bekend wit waren. In Duitsand zijn we 2 keer gestopt voor een plas- eet- en benenstrekpauze. Omdat Annika moest plassen zijn we nog 1 keer gestopt in Nederland, waar ze overigens niet geplasd heeft omdat de wc vreselijk vies was. Ze zou wel wachten tot we bij opa en oma waren. Daar arriveerden we rond 10 uur 's avonds. Moe maar blij dat het zo goed gegaan was, lagen we rond half 1 in ons opgemaakt bedje.

Hoewel we dachten dat de meiskes wel zouden uitslapen, waren ze rond 8 uur al uit bed. We hebben met z'n allen ontbeten en Hans en ik zijn naar de Plus-supermarkt gegaan om wat boodschappen te doen, terwijl de meisjes naar buiten gingen. Weer even lekker rennen, gillen en spelen na een lange dag in de auto. Caitlins jasje was helemaal groen geworden van alle mosaanslag en moest nu dus al in de was! Esther is nog even langsgeweest voor een bakje koffie en 's middags zijn we als gezin naar Etten-Leur gereden om daar lekker te winkelen. Toen we rond 4 uur weer in Rijsbergen waren, waren de neven Ot, Daan en Freek er al met Esther. Er werd volop gespeeld.

De meiden moesten wel even omschakelen, vooral Caitlin, wat taal betreft. Er wordt bij ons toch veel Noors gesproken, vooral onderling.
's Avonds waren Hans en ik uitgenodigd door een tante en oom van Hans om samen te gaan eten. Zij waren vorig jaar 40 jaar getrouwd en vonden het jammer dat wij er niet bij konden zijn, daarom hebben we nog even dunnetjes overgedaan.

En het was echt heel gezellig en ook heel lekker bij de Tijd in Rijsbergen. Ja dat blijft een goed adresje!!

Het wordt steeds vroeger, de dames waren al om half 8 weer uit de veren deze zaterdag. De twee jongsten wilden heel graag in bad bij opa en oma, dus zo gezegd zo gedaan. En misschien was het beter te wachten tot 's avonds, want Hans is met de meiden naar het bos geweest. Eerst naar Erik, om het huis te bekijken en daarna met Erik en de jongens de hond, Sep, van Eriks schoonfamilie opgehaald.

Toen met z'n allen naar Pannenhoef en daar een heerlijke wandeling gemaakt. De schoentjes zagen er niet uit, wat hebben ze genoten! Toen ze weer bij opa en oma vd R. waren, zijn Ot en Freek blijven spelen.
Ikzelf ben tegen 11 uur 's morgens naar m'n vriendin Nicole gelopen. We zouden deze dag "iets leuks gaan doen". Dus na een kopje thee, in de auto en op weg naar de Scrapbookwinkel in Heesch. Heerlijk shoppen voor de hobby, vooral in de koopjeshoek ;-). Ja we hebben een leuke dag gehad, toen we om 5 uur weer thuis waren met een volle tas en lege portemonee. Nadat we met z'n allen frietjes hadden gegeten, zijn wij met onze kids naar Nicole en Werner gegaan.

Een gezellige avond gehad, waar de volwassenen lekker hebben zitten kletsen en de kids weer als vanouds samen hebben gespeeld. 

Op zondag was het bijna herfst in Nederland. Hoewel het toch zo'n 8 graden was, was het koud en vies nat. 's Morgens hebben we wat rondgekeuteld in huis en


 's middags zijn we op bezoek geweest bij Erik en Esther. Ik ben 's avonds naar Jolanda geweest, waar de meiden van m'n vroegere naaiclubje ook waren. Het was een gezellige avond. Hans is gewoon thuis gebleven 's avonds.


De wekker gaf de vertrouwde 8 uur aan toen we wakker werden. Het zou een spannende dag worden voor onze 2 oudsten, want we gingen op bezoek bij de peuterspeelzaal en de school waar ze op zaten toen we in 2008 verhuisden. Oma Adje liep ook even een eindje mee op, want zij ging naar de bakker.



En het was een leuk weerzien. Eerst naar Annika's PSZ, waar we met open armen en mond werden ontvangen. Wat waren de meisjes GROOT geworden! Ja dat krijg je na 1,5 jaar...

En na een kopje thee en wat gespeeld te hebben, was het de beurt aan Malins oude school. Het was even zoeken naar juffrouw Kirsten, want ze heeft geen klasje meer, maar een andere functie binnen de school. Maar we vonden haar en er werd even gezellig gekletst. Kirsten gaf Malin even echt de aandacht en Malin groeide toen ze vertelde over Noorwegen.

We hebben nog even gespeeld op het schoolplein en zijn rond 12 uur weer terug naar huis gewandeld.

Hans en opa Leo waren ook weer terug van van Cranenbroeck in Dongen. Na een boterhammetje ben ik met de kids 's middags naar Zundert gereden. Daar even rondgekeken en gewinkeld bij Hema, Etos en Zeeman. Toen we weer bijna in Rijsbergen waren, kwamen we een oud vriendinnetje van Malin tegen en we hebben afgesproken voor woensdagmiddag na schooltijd. Bij opa en oma was Ot er en de kids hebben gezellig samen gespeeld, terwijl Hans en ik nog geshopd hebben voor een afzuigsysteem in ons Noorse huisje. Hans was hier namelijk al op zoek geweest naar een dergelijk systeem, maar niet zo direkt gevonden. Maar in Nederland wel. Na het avondeten hebben we gezellig de avond thuis doorgebracht.

Dinsdag 2 maart was onze trouwdag en daarom hebben we lekker uitgeslapen tot half 10!! 's Morgens hebben we in en rond huis doorgebracht en 's middags ben ik met de kids en oma Adje naar Etten-Leur geweest. Malin had nog wat broeken nodig en die hebben we gevonden. Zo had Hans thuis rust om te werken. Ja hij had dan wel vrij, maar had toch werk meegenomen. Trouw als een hond. Om 3 uur 's middags waren we weer terug, omdat we om half 4 bij Annika's vriendinnetje Isabelle hadden afgesproken. Dat was weer erg leuk om die 2 weer samen te zien spelen. Na het warm eten is Hans met Erik naar PK Racing in Rotterdam gereden en ben ik bij de meiden thuis gebleven.

Onze laatste dag in Nederland, woensdag zijn Hans en ik samen nog even gezellig wezen winkelen in Etten-Leur. We hebben nog nooit zoveel gewinkeld binnen een week!! Overdag ben ik alvast weer aan het pakken geslagen. De schone was weer in de tassen, ja ik had gewassen bij oma Adje, op die manier had ik thuis niet zoveel. Verder de dag rustig doorgebracht en 's avonds samen met Hans nog even naar Roosendaal geweest. Hij was eerder deze week toch naar PK Racing geweest, maar daar had hij niet gevonden wat-ie zocht. Bij Roal in Roosendaal is hij wel geslaagd. Hij heeft vast z'n verjaardagskadootje gekregen.
Nog even langs Nicole en Werner om weer afscheid te nemen en daarna vroeg naar ons bedje.

Net als voor de heenreis ben ik nu ook weer vroeg opgestaan om brood te smeren en drinken te maken. Hans kwam iets later net als de kids en opa en oma vd R. Na alles en iedereen in de auto gezet te hebben, zijn we om half 8 richting Denemarken vertrokken. Het werd een goede reis wederom. We zijn een paar keer in Duitsland gestopt en hadden een aantal keer vertraging door werkzaamheden en ongelukken. En wat ons zeer verbaasde, waar we eigenlijk nooit vertraging hebben gehad, was in Denemarken. Heel druk, heel raar. Maar goed, we waren op tijd bij de boot. De dames hebben zich achterin prima gedragen en toen we om 9 uur 's avonds op de boot zaten, zijn ze alledrie in slaap gevallen. Eenmaal in Kristiansand was het nog een klein anderhalf uur rijden en toen waren we weer in ons vertrouwde Tvedestrand. Om 2 uur 's nachts lagen we allemaal weer in ons eigen bedje.

Het was een geweldig avontuur, leuk om weer eens in Nederland te zijn geweest in onze oude woonomgeving. Maar we zijn allemaal tot de conclusie gekomen, dat we een hele goede keuze hebben gemaakt door te verhuizen naar Noorwegen. Het heerlijke stille, rustige, wijdse Noorwegen.


It's good to be home again in Norway!


zondag 7 maart 2010

nog even geduld aub...

... want ik heb vanavond weinig tijd om er een mooi verhaal van te kunnen maken. Ik hoop dat ik dinsdagavond jullie kan verblijden met een nieuw verhaal. En ik beloof jullie het wordt leuk, want we zijn naar Nederland geweest, voor het eerst na onze verhuizing naar Noorwegen....

SO, STAY TUNED