vrijdag 30 mei 2008

Houdoe papa..........

Op dit moment is het nog heerlijk rustig in huis. Iedereen ligt nog lekker in bedje, behalve ik. Werd om half 7 vanmorgen gewekt door Annika, die nog even gezellig bij papa en mama kwam liggen. Alleen slaap ik dan toch niet meer. Het begint te rommelen in m'n hoofd en ik ben er dan ook om kwart over 7 maar uitgegaan. Alle opgekomen things-to-do heb ik al gedaan, dus ik denk laat ik nu maar even nog wat op het blog zetten, nu het nog zo heerlijk stil is in huis.

Zometeen komen de opa en oma's de meiden halen. Wij kunnen dan de spullen klaar gaan zetten om vanavond te vertrekken naar het noorden. Er moet heel wat mee, want Hans gaat natuurlijk in juni 5 weken op zichzelf. En het is niet dat je in een volledig uitgerust huisje komt. In tegendeel, er staat nagenoeg niets in, behalve wat meubeltjes. En nu maar hopen dat we niets vergeten. Ach, dat zal wel goedkomen, toch?! Wellicht komen we nog op wat items, die nog meemoeten als we vanmiddag wat geslapen hebben. We gaan namelijk om 10 uur vanavond rijden, zodat we om 9 uur morgenochtend in Denemarken aan de kade staan. Ja, het is weer een hele reis. Maar het is dan ook wel weer een geruststellend idee dat je in de "eigen huis" in Noorwegen aan kunt komen.

Ik hoop nog 1 ding. Dat Annika en Caitlin snel opknappen. Ze hebben de waterpokken (cadeautje van Malin, die het 2 weken geleden had) en vooral Annika is er goed ziek van. Caitlin is alleen wat huilerig en hangerig, hoewel zij meer bultjes heeft. Het is helaas niet anders, dat we opa en oma's met 2 zieke meiskes opzadelen. Mede daarom knappen ze hopelijk snel op.

Ik ga er een eind aan breien. De rest wakker maken, iedereen afscheid laten nemen van papa (en mama), spullen pakken, auto ophalen (wordt nog op de valreep gekeurd), inladen, lekker even (proberen te) slapen en dan na de nodige checks en dubbelchecks richting Tvedestrand.

dinsdag 27 mei 2008

VERKOCHT!!

OK, weliswaar onder voorbehoud, maar donderdag gaan we de voorlopige koopakte tekenen van de verkoop van ons huis! Ik kan het niet meer voor me houden hoor, net als ons mam. Zij heeft netjes alle voorbehouden afgewacht, maar dat kan ik nu niet meer! Dan zou ik nog tot 13 juni moeten wachten met het vertellen. Nee dat gaat te ver!

Het is nu een puinhoop in huis. Hans trekt alle kasten en laden open om te kijken wat hij allemaal mee moet nemen vrijdag naar zijn nieuwe woonplaats. We zijn administratief nog een hoop aan het regelen, nu we de verkoopdatum (18 juli) van ons huis weten. En daarbij moet het gewone leven nog gewoon doordraaien. Dus de strijk staat er nog en ik zal zometeen eerst eens gaan stofzuigen (hihi). Nu ga ik samen met Annika, Malin naar school brengen. En dit alles met een blij en opgelucht gevoel in m'n buik!!

woensdag 21 mei 2008

Ons oude huisje...

Het is een kwestie van een lange adem. Dat horen we vaker deze tijd. Maar we zouden nu toch echt wel ons oude huisje willen verkopen. We zijn de laatste tijd druk bezig geweest om ons vierkant blokkendoosje appetijtelijk te maken voor eventuele nieuwe bewoners. Buiten is het opgeruimd, het gras is weer gemaaid, heel wat onkruid gewied en Hans heeft de kozijnen van een nieuwe laag verf voorzien. In de garage/hobbyruimte heeft Hans de electriciteit afgemaakt, ruitjes aangebracht in de kozijnen en rondom staptegels gelegd. In huis hebben we al het een en ander weer ingepakt, de Noorse lei is schoongemaakt en in de was gezet (door opa Leo) en de rode bank heeft een frisse, schone beige hoes gekregen. Kortom ons oude huisje ziet er op en top uit. Vol trots lieten we dan ook gisteren de woning zien aan een echtpaar, die voor de 3e keer zijn komen kijken. Drie keer is scheepsrecht, toch? We nemen nog maar een hap adem...

Ondertussen komt ook Hans zijn verhuisdatum stilletjes dichterbij. Volgende week vrijdag, 30 mei, gaat hij emigreren. Ik ga mee, zoals jullie al hebben kunnen lezen. We zijn dan ook heel erg benieuwd hoe ons nieuwe huisje in Noorwegen er nu bijstaat. Én hoe het wonen is in Tvedestrand. Nog even afwachten....

zaterdag 10 mei 2008

Ja hoor, mijn huis is verkocht

De spanning is eraf.............. ik slaap weer wat beter (ondanks dat het warm is 's nachts), want mijn huis is verkocht. De voorlopige koopovereenkomst is door beide partijen ondertekend dus ...................... een hele zorg minder. De verhuisauto komt donderdag 3 juli alles ophalen en maandag 7 juli ga ik samen met Nicole (Hans is dan net onderweg naar huis) naar de notaris om alles te bezegelen. Het is een jong koppeltje (hij is 29, zij is 22 en ze hebben een zoontje van 1 jaar). Ze zijn erg blij dat ze mijn huis konden kopen. Zij is geboren in Wernhout en woonde nu in Roosendaal. Maar had heimwee en wilde heel erg graag terug. En ze treft het, want naast mij woont nu haar vroegere buurvrouw. Eigenlijk wilden ze er gelijk in, maar ik moet toch ook even tijd hebben om alles in te pakken.
Samen met Malin vertrek ik 22 juli. Moet dus nog wel 3 weken "onderdak "hebben. Maar ik hoop nu maar dat Nicole me een slaapplaats aanbiedt.

Verhuizing

Gisteren heeft mijn aangetrouwde neef (hij gaat ons verhuizen) flink wat verhuisdozen en speciale boekendozen gebracht. Ben vanmiddag dus alvast gestart om de boeken en de fotoalbums in te pakken. Staan keurig netjes in het gelid op de kamer. De boekenkastjes zijn dus al leeg en ook de plank van de ingebouwde kast. Nu hangen er alleen nog wat kleren (kunnen ook al in een doos, want het zijn winterkleren) en dan is één slaapkamer al helemaal klaar.
Ook de kasten in de andere kamers kunnen snel ingepakt zijn, want die heb ik al erg opgeruimd. Spullen die niet mee kunnen en nog goed zijn, gaan naar het Schuttersgilde St. Jan in Wernhout. Op 20 juli organiseren zij een grote braderie en ze zijn heel erg blij met alles. Dus dat is mooi geregeld of niet dan....................

Inpakken en ...................... wegwezen

Morgenochtend ga ik de cherried teddies inpakken. Dat vereist wel heel veel zorg want deze beertjes zijn heel teer. En het zou toch jammer zijn, als ze onderweg "sneuvelen". We zijn dan wel verzekerd, maar er zijn een paar hele bijzondere exemplaren bij.

Nieuw meubilair

Aanstaande dinsdag komen ze mijn nieuwe bed brengen en ook een paar nieuwe fauteuiltjes. De 2 banken, die ik nu heb, zijn totaal versleten. Dus weg ermee. Ben wel benieuwd hoe alles straks zal staan in mijn nieuwe appartement. Maar ik zal er foto's van maken en die hier op de blog plaatsen. Kunnen jullie al het moois bewonderen.

Huis van Hans en Nicole

Nu gaan we ervoor zorgen dat hun huis ook aan de man gebracht wordt. Hans is al flink aan het opruimen. Heeft nog een heel veel hout liggen om de kachel te stoken, maar dat blijft hier. Hadden we in Noorwegen best kunnen gebruiken. Maar er zijn al liefhebbers, die zich hebben gemeld. Dus ook dat ruimt lekker op. En zo gaat het stilletjes vooruit.

Ga nu eerst voor mezelf een glaasje fris inschenken. Laten we hopen dat ons volgende bericht een mooi bericht is van Hans en Nicole. Duimen jullie mee?

Oma Ans

donderdag 1 mei 2008

Boekingen en bezichtigingen

We zijn weer een tijdje verder. Hans heeft zijn laatste dagen gemaakt bij zijn werkgever en is nu 5 weken thuis, dat zal wennen zijn! Temeer ook, daar hij in juni 5 weken volledig vàn huis zal zijn. Maar daar komen we wel doorheen, oma Ans komt dan zo'n beetje bij ons wonen.

Boekingen

Omdat we de komende maanden een aantal keren op en neer reizen, hebben we eens even de tijd genomen om alle transfers te boeken. Even alles op een rijtje:

31 mei: Hans en Nicole met Hans' auto en boot naar Noorwegen
7 juni: Nicole met vliegtuig naar Nederland
7 juli: Hans met vliegtuig naar Nederland
21 juli: Hans, Nicole, Annika, Caitlin met Nicole's auto en boot naar Noorwegen
22 juli: oma Ans en Malin met vliegtuig naar Noorwegen

Misschien niet zo heel interessant voor iedereen, maar sommige mensen hebben dan alles meteen op een rijtje. Gelukkig hoeven we geen verblijf te boeken, want we kunnen meteen in ons nieuwe huis bivakeren.

Bezichtingen

Over huizen gesproken, we hebben de laatste tijd nog een paar bezichtingen gehad in de Gommersstraat. Een drietal om precies te zijn, echter twee hebben al afgehaakt en van één gezin verwachten we nog een reaktie. Alleen met deze feestelijke dagen (Koninginnedag en Hemelvaart) laat die nog even op zich wachten, omdat het makelaarskantoor gesloten is. Maar hopelijk volgende week, dus duimen maar weer.....

Wel hebben we donderdag een gesprek met de makelaar, over het waarom mensen wél komen kijken, maar ons huis toch niet zo in de smaak valt bij de kijkers. Het zou namelijk heel fijn zijn, als we ons huis nog konden verkopen, nu we nog in Nederland zijn.

En dan ook nog..

...wat andere dingen, die alvast op de agenda staan. Zoals een bezoekje aan de tandarts door ons allen. Nicole's Volvo wordt nog even gekeurd en ik heb al een afscheidsetentje van m'n naaiclubje in het vooruitzicht. Ook krijgt ons Malinneke nog een echt verjaardagsfeestje voor haar vriendinnetjes aan het einde van het schooljaar.

En ondertussen blijven we inpakken, doosje voor doosje.