vrijdag 22 februari 2008

Bijna weg....

Morgen gaan we een weekje weg. Een beetje dubbel gevoel. Aan de ene kant hebben we er heel erg veel zin in, maar aan de andere kant... wat zullen we onze meisjes missen. Natuurlijk blijven ze in goede handen achter bij oma Ans en opa en oma van de Rijzen, maar toch.

Eigenlijk zijn we nou al een beetje moe. Vanavond maar vroeg naar ons bedje. We hebben dan ook een heftig weekje achter de rug, met 3 zieke meiskes en een hoop geregel. Morgenochtend nog even wat boodschappen doen, 's middags Caitlin wegbrengen en Malin en Annika worden opgehaald. Daarna de weekendtassen pakken, eten en nog even vroeg gaan slapen. Heel vroeg in de morgen (zo rond een uur of 2) gaan we rijden.

Dus even geen update voor een week, maar daarna zal er zeker een verslag van onze oriëntatieweek op het blog verschijnen.

We houden jullie op de hoogte.

zondag 17 februari 2008

Bestått!!

Hurra, vi har bestått eksamen vår!!

Ja, je leest het goed, we zijn voor ons examen geslaagd. Niveau A1 van het Noors is gehaald. Gisterenavond hebben we, welliswaar met om de beurt een zieke Annika op schoot, ons mondeling goed doorstaan. Weer een klein stukje van de puzzel gelegd.

Ook kregen we gisteren nog een berichtje van de familie van der Linden. Zij zijn net terug uit Noorwegen en willen graag hun bevindingen met ons delen. We zijn natuurlijk erg benieuwd en wachten hun telefoontje af.

maandag 11 februari 2008

Jammer, jammer...........

Helaas, de makelaar had vanmorgen niet zo'n goed nieuws. De persoon die afgelopen vrijdag ons huisje van binnen en buiten heeft bekeken, gaat het toch niet kopen. Hij vond het toch te prijzig.

Nou goed, er zwemmen meer vissen in de oceaan, zullen we maar zeggen.

Als nou dat ene visje eens langs zou willen zwemmen, hè.........

donderdag 7 februari 2008

Een bezichtiging


Dit was ik gisteren nog vergeten te melden, en toch niet onbelangrijk, er komt weer iemand ons nederige stulpje bekijken. Dus ga ik vandaag alles nog even lekker poetsen en vooral opruimen. Hopelijk is deze persoon voldoende geïnteresseerd om een bod te doen.


We keep our fingers crossed!!

Een aardig vol weekje!

Zo langzamerhand plannen we stap voor stap onze oriëntatieweek. En het wordt een aardig vol weekje. Tot nu toe hebben we 2 jobinterviews, eentje in Brevik en eentje in Arendal. En we gaan Nedernoren bezoeken die al in Noorwegen wonen. Het programma van Caroline uit de Åmli-kommune moet nog komen. Daar hebben we 2 dagen voor gereserveerd, omdat ons die kommune nog het meeste trekt.

In de Åmli-kommune, bij Nelaug op precies te zijn, ligt ook het huis wat we gaan bezichtigen.

Ik heb het een en ander op papier gezet, waar we, wanneer moeten zijn.

Om jullie alvast een indruk te geven waar we zitten die week, hierbij een kaartje.
Zien jullie het kleine rode stipje bovenaan? Daar ligt Åmli!!

zaterdag 2 februari 2008

op oriëntatiebezoek

Hierbij even een update van onze plannen en vorderingen.

In de laatste week van februari, van 24 febr. t/m 1 maart a.s. zijn we in Noorwegen voor een oriëntatiebezoek.
We hebben contacten gelegd met de gemeente Åmli en krijgen van de projectleider Caroline Soest een programma aangeboden.
In Nelaug (bij Åmli) gaan we een huis bekijken dat te koop staat. Ook gaan we naar Kragerø en
een bedrijf bezoeken in Brevik (bij Kragerø) voor een sollicitatiegesprek (contact gelegd via het forum van norsk.nl).
Via Mannpower in Arendal komt er waarschijnlijk in die week ook een gesprek met een potentiële werkgever.

Al met al een drukke week voor de boeg, maar we hebben er zin in. Net voor die tijd hebben we ons examen Noors (1e niveau).
Kunnen we gelijk het geleerde in praktijk brengen.